İsrail'den Dünya Sağlık Örgütü'ne cevap

Dünya Halk Sağlığı Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Paulo Buss, Dünya Sağlık Örgütü'nün, insani yardımların Gazze'ye geçişine izin vermesi için İsrail'e çağrıda bulunduğunu belirterek, "İsrailli merciler yardım kuruluşlarının geçişinde bir sorun olmadığını bildirdi. Sanırım bu hafta bu konuda olumlu gelişmeler olacak. Biz Gazze'deki sağlık hizmetlerini desteklemek zorundayız" dedi.

Yayınlanma: 26.01.2009 - 12:22
Abone Ol google-news

Dünya Halk Sağlığı Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Paulo Buss ile Dünya Kongresi Bilimsel Komite Başkanı Prof. Dr. Ulrich Laaser ve beraberindeki heyet Dünya Halk Sağlığı Kongresi hazırlıkları çerçevesinde Ankara'ya geldi.

Görüşmeler öncesi Dedeman Otel'de basın toplantısı düzenleyen Buss, 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak olan Dünya Halk Sağlığı Kongresi'ne ilişkin bilgiler verdi. Buss, Türkiye'nin sağlık alanında önemli ülkelerden bir olduğunu söyleyerek, Türkiye'deki gelişmelerin yakından takip edildiğini belirtti. İstanbul'da yapılacak kongre öncesinde "İstanbul bir köprüdür" deklarasyonu yayınlayacaklarını ifade eden Buss, kongrede ise yeni çıkan enfeksiyonlar, şiddet gibi güncel konuların yanında özellikle koruyucu sağlık hizmetlerini işleyeceklerini bildirdi.

Toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Buss, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonrası bölgeye insani yardımların yapılamayışını da değerlendirdi. Buss, Dünya Sağlık Örgütü'nün İsrail'e insani yardımların Gazze'ye geçişine izin vermesi çağrısında bulunduğunu hatırlatarak şunları söyledi:
"İsrail'den insani yardımların ve özellikle yaralı Filistinliler için gelen doktorların geçişine izin vermesini istedik. İsrailli merciler yardım kuruluşlarının geçişinde bir sorun olmadığını bildirdi. İsrailli mercilerin bu yardım gruplarının geçişine izin vereceğini umut ediyorum. Sanırım bu hafta bu konuda olumlu gelişmeler olacak. Biz Gazze'deki sağlık hizmetlerini desteklemek zorundayız"
 

Alex'e davet

Brezilya asıllı Prof. Dr. Paulo Buss, 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak olan Dünya Halk Sağlığı Kongresi'ne Fenerbahçe'den Alex, Roberto Carlos, Galatasaray'dan Lincoln ve Beşiktaş'tan Mert Nobre'yi davet edeceklerini kaydetti. Buss, "Türkiye'de futbol oynayan Brezilyalı ünlü futbolcuları kongremize davet edeceğiz. Umarım Alex bizim davetimizi kabul edip fiziksel faaliyetlerle nasıl sağlıklı olabileceği mesajını verecektir" dedi.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun da organizasyonda yer aldığı 12. Dünya Halk Sağlığı Kongresi, 27 Nisan-1 Mayıs 2009 tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak. Hilton Hotel Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleştirilecek kongreye yaklaşık 3 bin kişi katılması bekleniyor.

12'nci Dünya Halk Sağlığı Kongresi'ne, UNDP Başkanı Kemal Derviş, Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Margaret Chan, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Genel Direktörü Mr. William Lacy Swing, DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Marc Danzon ile uluslararası düzeyde sağlık alanında görev yapan sivil toplum kuruluşlarının çatı örgütleri yöneticileri de katılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler