İsrail'e "çıplak arama" tepkisi

İsrail'deki Filistinli Arapların haklarını savunmak amacıyla faaliyet gösteren "Adalet" adlı hukuk merkezi, İsrail cezaevlerinde Filistinli tutuklular ile ziyarete gelen ailelerinin çıplak aranması uygulamasına son verilmesini ve sorumluların yargılanmasını istedi.

Yayınlanma: 10.06.2012 - 12:27
Abone Ol google-news

Kuruluştan yapılan açıklamada, İsrail'deki Nefha Sahra Cezaevi'nde, cezaevi yönetimine bağlı özel birimlerin Filistinli tutuklular ile ziyarete gelen aile üyelerini çıplak bir şekilde aramadan geçirdiği ve bu kişilerin saatlerce dar odalarda bekletildikleri yönünde artan sayıda şikayetler alındığı belirtildi.

Cezaevi yönetiminin bir komisyon kurarak olayla ilgili soruşturma açması ve sorumluların yargı karşısına çıkarılması gerektiğine işaret edilen açıklamada, tutuklular ve ziyaretçilere yönelik "onur kırıcı" bu muameleye sadece Nefha'da değil, diğer birçok cezaevinde de tanık olunduğu kaydedildi.

Açıklamada, 30 Mayıs'ta tutuklu yakınlarından oluşan yaklaşık 40 Filistinlinin Nefha Cezaevi'ne geldiği, üç saat bekletilen Filistinlilerin, çocuk ve kadınlar da dahil olmak üzere elbiseleri çıkartılarak arandıkları ifade edildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler