İşsiz tütün teknoloji mühendislerine eğitim
Tütün Eksperleri Derneği tarafından hayata geçirilecek olan "İşsiz ve Genç Tütün Teknolojisi Mühendislerinin Sektörel Uyum Eğitim Projesi" kapsamında 25 işsiz tütün teknoloji mühendisine istihdam odaklı mesleki eğitim verilecek.
Tütün Eksperleri Derneği'nden yapılan açıklamada, İzmir Kalkınma Ajansına sundukları "İşsiz ve Genç Tütün Teknolojisi Mühendislerinin Sektörel Uyum Eğitimi" projesiyle, 25 işsiz tütün teknoloji mühendisinin eğitim göreceği bildirildi. Celal Bayar Üniversitesi, Ege İhracatçı Birlikleri, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Manisa Teknik Elemanlar Derneği ile İştirakçilerimiz Alliance One Tütün A.Ş., Öz-Ege Tütün San. Tic.A.Ş., Socotab Yaprak Tütün San. Tic. A.Ş., Sunel Ticaret Türk A.Ş. ve T.T.L. Tütün San. Ve Dış Tic. A.Ş.'nin de ortağı olduğu projenin toplam bütçesi 128 bin TL olacak.
Bunun 96 bin TL'si İZKA'nın Sosyal Kalkınma Mali Destek Programından sağlanacak. 32 bin TL'lik bölüm ise dernek tarafından karşılanacak. Toplam 9 ay sürecek olan proje kapsamında 25 işsiz Tütün Teknolojisi Mühendisi 3 ay süreyle mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri ile birlikte yoğunlaştırılmış İngilizce programından geçirilerek iştirakçi firmalarda 2 ay süreyle staj görecek. Mümkün olan en yüksek oranda istihdam edilmeye çalışılacak.
Tütün Eksperleri Derneği Başkanı Oktay Çelik yaptığı açıklamada şunlara değindi:
"Projemizin bu istihdam hedefi ile birlikte amaçlarından biri de dünya Tütün Sektörüne Türkiye'den yetişmiş meslektaşlarımızı kazandırmaktır. Çünkü uzmanlık alanı tütün olan ve mühendislik eğitimi almış dünyada ki yegane meslek grubu Tütün Teknolojisi Mühendisliğidir. Özellikle son yıllarda meslektaşlarımızın Çin, Hindistan, Kırgızistan, Tayland, Yunanistan, Almanya ve daha birçok ülkede tütün sektöründe edinmiş oldukları yer nedeni ile mesleğimiz dünyaya yayılmaya başlamıştır. Ülkemizdeki uluslararası firmalar vasıtası ile bu istihdamın daha da artacağını düşünmekteyiz. Projemiz kapsamında düzenlenecek olan uluslararası Tütün Sempozyumu ile özellikle ülkemiz tütüncülüğünün geleceğine bir projeksiyon tutabilmeyi hedefliyoruz. Bilindiği üzere ülkemiz dünya şark tipi tütün üretiminde dünya lideri konumundadır. Tütün tarımı ile uğraşan 750 bin kişiye ek olarak, tütün sanayi ve yan kolları ile toplam çalışan sayısı 25 bin civarındadır. Ege bölgesi ise, hem tütün üretimi hem de sanayisinde bu istihdamda önemli bir yere sahiptir. Ülkemiz de üretilen tütünün her yıl yaklaşık olarak yüzde 75 i ihraç edilmekte ve her yıl yaklaşık olarak 600 milyon dolar gibi önemli bir gelir elde edilmektedir. Bu nedenle önümüzdeki yıllar için sektörel bir vizyon oluşturabilmek açısından düzenleyecek olduğumuz 'Uluslararası Tütün Sempozyumunun' önemli katkılar yapacağını düşünmekteyiz."
En Çok Okunan Haberler
- Nevşin Mengü hakkında karar
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- Emekliye iyi haber yok!
- MHP'den 'asgari ücret' önerisi
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu
- 350 bin 757 kez 'yazı-tura' atıldı... Sonuç şaşırttı!
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'