İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı incelemeye aldı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay'ın incelenmeksizin gönderilmesini istediği Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu 14 sanıklı dosyayı incelemeye aldı.

Yayınlanma: 22.06.2010 - 15:59
Abone Ol google-news

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ergenekon davalarına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Köksal Şengün, Yargıtay 11. Ceza Dairesinin 18 Haziran 2010'da verdiği, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Cihaner'in ''görevi kötüye kullanmak'' ve ''resmi evrakta sahtecilik'' suçlarından yargılandığı dava dosyası ile Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosyasının birleştirilmesine ilişkin kararının bugün mahkemeye ulaştırıldığını kaydetti.

Şengün, kararla birlikte, Yargıtay'ın daha önce incelenmek üzere kendilerinden istediği ve Kurmay Albay Dursun Çiçek'in de sanıkları arasında bulunduğu ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' dava dosyasının örneğinin de iade edildiğini bildirdi.

Yargıtay 11. Ceza Dairesinin kararında, birleştirme kararından bahsedilerek, söz konusu dosyanın inceleme yapılmaksızın kendilerine gönderilmesinin istendiğini belirten Şengün, mahkemenin üye hakimleri Hasan Hüseyin Özese ve Sedat Sami Haşıloğlu'nun ise Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinden birleştirme kararıyla gelen dosyanın incelenmesi gerektiği yönünde görüş bildirdiklerini aktardı. Şengün, söz konusu karara muhalif kalarak 1,5 sayfalık bir karşı oy yazısı yazdığını da bildirdi.

Başkan Şengün, Ergenekon soruşturması kapsamında iletişim tespit tutanaklarına yansıyan ve adının karıştığı telefon kayıtlarıyla ilgili de yetkililerden şikayetçi olduğunu kaydederek, ''Bizim şikayet mercilerimiz neresiyse, şikayetimizi oraya yaptık'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler