İstanbul alarmda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a soğuk ve kar yağışlı hava uyarısı nedeniyle alarm durumuna geçti. Uyarının ardından şehrin Bahçeşehir, Şişli gibi birçok semtinde kar yağışı başladı.

Yayınlanma: 03.01.2010 - 07:43
Abone Ol google-news

Yağışın Karadeniz'e bakan sahil kesimleri ''Beykoz, Sarıyer, Zekeriyaköy, Kavacık'' ile Anadolu yakasında miktar olarak daha fazla olacağının tahmin edildiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi:
''Yağışın pazartesi sabah erken saatlerde Avrupa yakasını, öğleye doğru ise Anadolu yakasını terk etmesi bekleniyor. AKOM saat 18.30 itibari ile alarma geçti. Pazar ve pazartesi gecesi sabaha karşı öncelikle köprüler ve viyadüklerde buzlanma ihtimali var. Sürücülerin araçlarını dikkatli ve yavaş sürmeleri gerekmektedir.

Buzlanmaya karşı AKOM Otomatik Yol Meteoroloji Gözlem Sensorları'dan (OYMGS) gelecek uyarılara göre müdahale edilecek. Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ilk etapta 350 araç, 700 personel, İSKİ 175 araç 325 personel ile olumsuzluklara karşı sahada görevlendirildi. Ekipler, ana arterler, çevre yolların katılım noktaları, köprü ve viyadüklerde hazır bekletilecekler. Herhangi bir olumsuzluk karşısında ekipler AKOM tarafından sevk ve idare edilecek. Hava koşullarının ağırlaşması durumunda, merkezlerinde bekleyen diğer araç ve ekipler de sahaya sevk edilecek. İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri 76 istasyonda hazır bekletiliyor.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler