"İstanbul halkı iktidara bir ders verecektir''

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, ''Ya bu iktidara bir ders verilecek ya bu iktidar bizi yutacak. 29 Mart'ta inanıyorum ki İstanbul halkı bunlara bir ders verecektir'' dedi.

Yayınlanma: 24.01.2009 - 14:29
Abone Ol google-news

Partisinin Şişli İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen katılım töreninde konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, pazartesi gününden itibaren İstanbullular ile sokaklarda, caddelerde el ele, kol kola bir araya geleceğini söyledi.

İstanbul'u 15 yıldır AKP anlayışının yönettiğini, AK Parti'nin 7 yıldır iktidarda bulunduğunu belirten Tekin, 2002 yılında Türk halkının AK Parti'nin vaat ettiği projelere oy verdiğini kaydetti.
Gürsel Tekin, ''Son 15 yıllık AKP iktidarında bir tek başarı var. O başarı da kendi yandaşlarını, kendi ailelerini zengin etme. Onun ötesinde, İstanbul'da en ufak bir başarı söz konusu değildir. Ya bu iktidara bir ders verilecek ya bu iktidar bizi yutacak. 29 Martta inanıyorum ki İstanbul halkı bunlara bir ders verecektir'' diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal da karanlığı aydınlatma noktasında Ergenekon'un şizofrenik bir doku olarak ortaya çıktığını ileri sürerek, şu görüşleri savundu:
''Bundan bir süre önce buradan Bulgaristan'a bile gitmek ne kadar zorken buradan birisi çıkıyor Amerika'ya gidiyor. Haham oluyor, cinsiyeti, dini, ırkı belli değil ve bu konuşmalarıyla Türkiye'de sansasyonlar yaratıyor. İddianameler düzenleniyor ve gerçekten bir çok insan cezaevinde iddianame bekler hale geliyor. Yani bir korku imparatorluğu yaratılıyor. Kendilerine muhalefet eden insanları, bu tür insanların şizofrenik bir doku içindeki ifadeleriyle Türkiye'de gündem yaratılıyor.'' Konuşmaların ardından Soysal ve Tekin, partiye katılan 21 kişiye rozetlerini taktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler