İstanbul Müzik Festivali'nde Borodin dörtlüsü

"38. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali"nin ikinci haftasında Borodin Quartet, festivalin en parlak konserlerinden birini verecek.

Yayınlanma: 15.06.2010 - 12:49
Abone Ol google-news

60 yılı aşan geçmişiyle, dünyadaki en eski yaylı çalgılar dörtlülerinden biri olan Borodin Quartet, müzikal disiplini ve tutkusuyla bilinen, dünyanın en saygın konser salonlarındaki performanslarıyla yıldızı sürekli parlayan piyanist Oleg Maisenberg'le aynı sahneyi paylaşacak. Berlin Filarmoni'den İsrail Filarmoni'ye dek, günümüzün tüm saygın orkestralarıyla çalan, Gidon Kremer'le uzun soluklu oda müziği çalışmalarına imza atan Maisenberg, özellikle romantik dönem müziğindeki yetkinliğiyle tanınıyor. Oda müziği repertuarının neredeyse tamamını seslendirmiş olan Borodin Quartet, aralarında Richter, Rostropovicth ve Bashmet'in de bulunduğu 20. yüzyılın önde gelen tüm solistleriyle çaldı. Grammophone ödüllü grup, 2005'te "En İyi Oda Müziği Performansı" dalında Grammy'ye aday gösterildi.

Brahms'a ithafen gerçekleştirilecek ve yalnızca Brahms'ın eserlerinin seslendirileceği konserde, Borodin Quartet ve Maisenberg, İstanbullulara unutulmaz bir gece yaşatacak. Konser, 17 Haziran Perşembe akşamı Aya Irini Müzesi'nde saat 20.00'de başlayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler