İstanbul'a dev afet önleme eğitim merkezi yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Afet Önleme ve Eğitim Merkezi olarak ortaya çıkacak yapı için 27 bin metrekarelik bir alan tahsis edildiğini ve 9 bin 500 metrekarelik kapalı bir alanı olacağını söyledi.

Yayınlanma: 17.12.2011 - 07:28
Abone Ol google-news

İki yılda bir düzenlenen ''ThyssenKrupp Elevator Mimarlık Ödülü'', Haliç Kongre Merkezi'ndeki törenle sahiplerini buldu.

Törende konuşan Topbaş, İstanbul'da depremle ilgili bir eğitim merkezi projelendirme safhasında uluslararası çalışmaların buna yönlendirilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, İstanbul'un 8 bin 500 yıllık yerleşik tarihi bulunan ve dünyada 3 büyük imparatorluğa ev sahipliği yapmış bir şehir olduğunu hatırlattı.

Topbaş, deprem riskinin bu şehrin öncelikli sorunlarının başında geldiğini ifade ederek, İstanbul'da Afet Önleme ve Eğitim Merkezine ihtiyaç olduğunu ve bu sorunun çözümü için atılan adımların büyük önem taşıdığını kaydetti.

Günümüzde teknolojik gelişmeler dolayısıyla insanların kaderlerinin birbirine bağlı olduğunu anlatan Topbaş, böyle bir süreçte bilgi ve deneyimlerin paylaşılması gerektiğine dikkati çekti.

İstanbul'da katılımcı bir yönetim anlayışını ön planda tutmaya çalıştıklarını, kentliye vapur ve taksi modeli seçiminden otobüslerin rengine kadar danışıldığını söyleyen Topbaş, ''İstanbul'un deprem riskini, şehri yeniden yapılandırmak için bir şans olarak görmeliyiz. Afet Önleme ve Eğitim Merkezi olarak ortaya çıkacak yapı için 27 bin metrekarelik bir alan tahsis ettik, 9 bin 500 metrekarelik kapalı bir alanı olacak. Bu merkezi hayata geçirmek istiyoruz'' diye konuştu.

ThyssenKrupp Elevator Mimarlık Ödülü Başkanı Javier Del Pozo da çalışmaların beklenenin çok daha ötesine ulaştığını belirterek, ''İstanbul Afet Önleme ve Eğitim Merkezi için tasarlanan yaratıcı bina ile beklentilerin ve ihtiyaç duyulan fonksiyonların karşılanacağına inanıyorum'' dedi.

Konuşmaların ardından, 1495 ekip halinde 2 bin 692 mimarın katıldığı yarışmanın sonucunda, 100 bin dolarlık birincilik ödülü Hırvatistan'dan ''Radionica Arhitekture'' ekip lideri Goran Raco'ya, 50 bin dolarlık ikincilik ödülü Vietnamlı ekip ''Group8asia'' adına Gregorie Du Pasquier ve Francois de Marcignac'a, 20 bin dolarlık üçüncülük ödülü de Lübnanlı ekip ''109 Architectes'' adına İbrahim Berberi'ye verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler