İstanbul'da kar kaosu

Türkiye Sibirya'dan gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girdi. Son 33 yılın en soğuk gününün yaşandığı İstanbul'da deniz ve hava ulaşımında aksamalar yaşandı. AKOM, sarı alarmdan kırmızı alarma geçti. Kentte ulaşım güçlükle sağlanırken, THY, iç ve dış hatlarda karşılıklı olarak toplam 190 uçuşunu iptal etti. TEM otoyolu, Avcılar gişelerden itibaren Edirne istikametine bir süreliğine trafiğe kapatıldı.

Yayınlanma: 30.01.2012 - 07:07
Abone Ol google-news

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı il genelinde dün akşam saatlerinde şiddetli rüzgar ve hava sıcaklığının düşmesiyle etkili olmaya başladı. Kar yağışı İstanbul'da, pazartesi, salı ve çarşamba günleri de aralıklarla etkisini gösterecek. İstanbul Boğazı ve kentin kuzey kesimlerinde kar yağışı etkisini daha fazla gösteriyor.

İstanbul'da hava sıcaklıkları kar yağışının etkisiyle 3 ve 5 derece azalırken, kuvvetli rüzgarla don ve buzlanma bekleniyor. Sibirya'dan gelen soğuk havayla birlikte, İstanbul'un yanı sıra Marmara Bölgesi'nin bazı bölgelerinde kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.
Perşembe gününden itibarende İstanbul'da parçalı bulutlu hava etkili olacak. Kar yağışı perşembe günü sıcaklıkların artmasıyla etkisini yitirecek.

TIR Büyükçekmece Gölü'ne uçtu!

TEM İstanbul istikametinde seyreden bir TIR Karasu viyadüğünden Büyükçekmece gölüne uçtu. İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla şoför kurtarıldı. Tedavi altına alınan kamyon sürücüsünün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. TIR'da bir kişinin daha olduğu iddiaları üzerine ekipler çalışma başlattı.

İstanbul genelinde, dün akşamdan bugün öğle saatlerine kadar 71 trafik kazası meydana geldi, kazalarda bir kişi öldü, 22 kişi de yaralandı.

Tem kapandı

Kar yağış nedeniyle TEM otoyolu Avcılar gişelerinden itibaren Edirne istikametinde ulaşıma kapatıldı. Daha sonra yol açılırken, trafikte sıkışıklıklar yaşandı.


Kar kalınlığı

Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde yapılan ölçümlerde, kar kalınlığı Arnavutköy, Sarıyer, Sancaktepe, Çekmeköy ve Çamlıca'da 10, Beylikdüzü, Avcılar, İkitelli'de 6, Beşiktaş, Bakırköy, Bostancı, Ümraniye ve Çatalca'da 5, Riva, Beykoz'un köyleri, Sarıyer Zekeriyaköy'de 20, Kağıthane ve Maslak çevresinde ise 8 santimetre olarak tespit edildi.

AKOM alarm seviyesini yükseltti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, AKOM, İstanbul'u sabaha karşı etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle ''sarı'' alarmdan ''kırmızı'' alarma geçti. Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri sorumlu oldukları bölgelerde sabaha kadar tuzlama çalışmaları yaptı.

İstanbul'da sabah trafiğinde kar nedeniyle bazı sürücülerin emniyet şeritlerini işgal etmeleri nedeniyle kargaşa yaşandı, kaza ve kürüme çalışmalarına gitmek isteyen görevlilerin ulaşımını zorlaştırdı.

Memur mesaiyi erken bitirdi

Gazetecilerin kentteki kar yağışıyla ilgili sorularını cevaplayan Topbaş, İstanbul Valisi ile sabah birlikte olduklarını belirterek, ''Bugün saat 15.30'dan itibaren mesainin tatil edilmesi kararını verdiler. Kendisine teşekkür ederim. Çünkü akşam dönüşlerdeki trafik yoğunluğunun sıkıntı olmaması adına önemli bir karardır'' dedi.

Topbaş, meteorolojiden aldıkları bilgiye göre, 7 Şubat'a kadar kar yağışının aralıklarla devam edeceğini dile getirerek, yağışın zaman zaman yoğunlaşacağını, yüksek yerlerde ağırlıklı olmak üzere buzlanma olacağından bahsedildiğini anlattı.

Topbaş, ''İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak çok ciddi bir çalışma içindeyiz. Bunu İstanbullular fark ediyor. En güzeli de İstanbulluların göstermiş oldukları hassasiyet. Trafikte bir yoğunluk yok şu anda. Bunun görüyor ve gözlüyoruz. Yöneticiler, yönetim ve halk birlikte hareket ettiği zaman problem yaşanmıyor'' dedi.

İptal edilen uçak seferleri

Alınan bilgiye göre, THY, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yurt dışına yapılması gereken 54 dış hat, yurt içinde ise 41 iç hat seferini elverişsiz hava şartları nedeniyle karşılıklı olarak iptal etti. Karşılıklı seferler dikkate alındığında THY dış hatlarda 108, iç hat seferi de ise 82 seferini iptal etmiş oldu.

THY, kendi internet sitesinden yaptığı duyuruda, yolculardan, havalimanına gelmeden önce uçuşlarının güncel statülerini Çağrı Merkezi'nden (444 0 849) veya web sitesi üzerinden kalkış-varış uygulaması ile kontrol etmeleri istendi.

Duyuruda ayrıca, seferin iptal olması halinde, yolculara, mağdur olmamaları için havalimanına gelmeden önce yeni bir uçuşla ilgili Çağrı Merkezi'nden (444 0 849) onay almaları uyarısı yapıldı.

Yolcuların uçuşlarla ilgili güncel statüye mobil cihazlardan ''mobil.thy.com'' adresini kullanarak erişilebilecekleri belirtildi.

Asi nehri taştı

Hatay'da sağanak yağış ve Asi nehrinin taşması sonucu su altında kalan Hatay Havaalanı göle döndü. Sağanak yağış ve Asi ile birlikte Afrin, Muratpaşa ve Karasu nehirlerinin taşmasıyla birlikte, havzadaki Gülova, Aktaş, Kazkeli, Çıngıllı, Akkerpiç, Araphan, Karabatak, Sulu, Comba, Bağlama Kurtuluş köyleri sular altında kaldı.

 Amik Ovası'na kurulan Hatay Havaalanı'nın pist bölümünü de sel aldı. Sisin yanısıra havaalanının pistinin bazı bölgelerinde su seviyesi 1 metreye yükselince dün ve bugün tüm uçak seferleri iptal edildi. Terminal binasını da su basarken yarın da uçak seferlerinin yapılması beklenmiyor.

Eriyen kar su baskınlarını artırdı

Hatay Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, sel baskınlarının ana nedeninin eriyen kar olduğu bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler