İstanbul'da terör örgütü operasyonu

İstanbul'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonlara ilişkin Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen 12 kişiden 6'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yayınlanma: 11.04.2011 - 07:34
Abone Ol google-news

Gözaltında tutuldukları İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen 12 kişi, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsmail Göktürk tarafından sorgulandı.

Savcılık sorgularının ardından 7 kişi, İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildi. 5 kişi polis ifadelerinin ardından salıverildi.

Mahkemece sorgulanan 7 kişiden 6'sı, ''terör örgütü üyesi olmak'' suçundan tutuklandı, 1 kişi serbest bırakıldı.

Bu arada sorgulamalar sürerken adliye önünde basın açıklaması yapan Gazi Kültür Vakfı Başkanı Veli Gülsoy, bir televizyonun ana haber programındaki bir haberi hatırlatarak, emniyet güçlerinin Gazi Mahallesi'nde düzenlediği operasyonların kendileriyle asla bir ilgisinin olmadığını söyledi.
''Gözaltına alınan vatandaşlarımızın hiçbir zaman cemevimize zararı ve baskısı olmamıştır. Aksine cemevimizi savunan dostlarımızdır'' diyen Gülsoy, yapılan operasyonlarla kendilerinin ilişkilendirilmesine üzüldüklerini ifade etti.

Beyoğlu, Sultangazi, Gaziosmanpaşa ve Maltepe'de belirlenen adreslere yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, örgütte sorumlu düzeyde bulunduğu belirtilen bir kişinin de aralarında bulunduğu 3'ü kadın 24 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyet Müdürlüğü'nde halen 12 kişinin gözaltında tutulduğu kaydediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler