İşte CHP'nin kurultay tarihi

CHP'de kurultay tarihi belli oldu. CHP kurultayı 5-6 Eylül'de yapılacak.

Yayınlanma: 17.08.2014 - 15:44
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç, Kurultay tarihini açıklayarak "CHP'nin olağanüstü Kurultay'ı 5-6 Eylül 2014 tarihlerinde Ankara Ticaret Odası(ATO) Kongre Salonu'nda yapılacaktır. Ben hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Haluk Koç, "Tüzük değişikliği düşünülüyor. Henüz bu konuda belirlenmiş bir yol haritası yok. CHP'de kapsamlı bir tüzük değişikliği diğer siyasi partilerde olduğu gibi değildir" ifadelerini kullandı.

CHP'DE TARİH BELLİ OLDU: İŞTE İNCE VE KILIÇDAROĞLU'NUN ALDIĞI İKİ KARAR

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Haluk Koç, CHP'de 5-6 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek Kurultay'da tüzük değişikliğine gidilecek mi, sorusu için "26-27 Şubat 2012 tarihinde hatırlayacaksınız CHP çok geniş kapsamlı bir tüzük değişikliği gerçekleştirmişti. Bu tüzük değişikliğinde parti içi demokrasiyi kurumsallaştırmayı arttıran önemli adımlar atılmıştır. Bu değişikliklerin yaşama geçmesinden sonra bugüne kadar gelen süre içinde yeni tüzükte uygulanan maddelerle ilgili bazı aksaklıklar ortaya çıktı. Bunların düzeltilmesiyle ilgili kapsamı, içeriği, daha sonra tartışılacak, tabi bir tek MYK'nın yetkisinde değil. Tüzük değişikliği ile ilgili CHP'nin tüzüğünde hangi komisyonun ne şekilde oluşturularak nasıl çalışacağı belli. Bu çerçeve içerisinde çok dar kapsamlı tüzük değişikliği de düşünülüyor. Ama sürece bağlı. Daha henüz bu konuda şu madde şu şekilde değişecek, diye belirlenmiş bir yol haritası yok" diye konuştu.

"ASIL OLAN ÇARŞAF LİSTEDİR"

Kurultay'da blok liste mi, çarşaf liste mi kullanılacak soruna Koç, "CHP Kurultay'larında son yapılan tüzük değişikliğinde çarşaf liste uygulaması esastır. Ancak kongrenin akışı sırasında yine tüzükte belirtilen bir noktada blok liste ile seçime gitmek istenirse verilen önerge değerlendirilir, oylamaya sunulur ve ona göre karar verilir. Tüzük çerçevesinde konuşuyorum, asıl olan çarşaf listedir. Bununla ilgili bir karar söz konusu değil. Yine normal tüzük akışı yaşanacaktır" şeklinde yanıt verdi.

"TÜZÜKTE KAPSAMLI BİR DEĞİŞİKLİK SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Güçlü Gene Sekreterliğe gidilecek iddiaları sorulan CHP'li Koç, "CHP'de kapsamlı tüzük değişikliği diğer siyasi partilerde olduğu gibi değildir. Bir ön hazırlığı vardır. Bu ön hazırlığının illerden gelen temsilciler, TBMM grubundan gelen temsilciler, Parti Meclisi'nden katılan temsilcilerin oluşturduğu bir tüzük komisyonuyla tüzük kurultayına sunulmadan önce çok geniş kapsamlı değerlendirmesi olur. Bu önümüzdeki 5-6 Eylül Kurultayı bir olağanüstü kurultaydır. Mevcut tüzükte pratikte yaşanan bazı aksaklıkların giderilmesi yönünde 1-2 adım atılacaktır. Kapsamlı bir değişiklik söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler