İşten atılan işçilere patronun mahallesinde eylem yasağı geldi: "Hani yasalar önünde eşittik?"

Kod-29 ile işten atılan Migros işçileri, Migros patronu Tuncay Özilhan'ın evinin önünde basın açıklaması yapmak isteyince gözaltına alınmışlardı. İşçilerin eylemlerine devam edeceğini açıklaması üzerine Beykoz Kaymakamlığı'nın mahallede 'eylem yasağı' kararı aldığı belirtildi.

Yayınlanma: 31.03.2021 - 10:07
İşten atılan işçilere patronun mahallesinde eylem yasağı geldi:
Abone Ol google-news

Marketler zinciri Migros’un Kocaeli Şekerpınar’daki deposunda çalışırken ücretsiz izne çıkarılan ve Kod 29 ile işten atılan işçiler bir süredir eylemlerine devam ediyor.

Geçtiğimiz gün şirketin sahibi Tuncay Özilhan’ın İstanbul Beykoz’daki villasının önünde eylem yapan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) üyesi işçiler, polisin müdahalesiyle gözaltına alınmıştı.

Daha sonra serbest bırakılan işçiler eylemlerine devam edeceklerini açıkladı. Ancak işçiler mahalleye özel gösteri ve yürüyüş yasağı engeliyle karşılaştı.

Medyascope'ta yer alan habere göre, Beykoz Emniyeti’ne bağlı sendikalar masası ve asayiş büro polisleri, DGD-SEN Başkanı Murat Bostancı’yı arayarak Beykoz Kaymakamlığı’nın, Özilhan’ın villasının bulunduğu Çubuklu Mahallesi’nde 15 gün geçerli olacak şekilde gösteri, yürüyüş ve basın açıklaması yapılmasını yasakladığını söyledi.

DGD-SEN Genel Başkanı Bostancı, “Migros depo direnişini durdurmak için tek mahallede eylem yasağı koyuyorlar. TUSİAD Yüksek İstişare Başkanı ve Migros’un bağlı olduğu Anadolu Grubu’nun patronu Tuncay Özilhan için özel karar çıkarıyorlar. Hani yasalar önünde eşittik? Nerede anayasanın 10. maddesi?” ifadeleri ile alınan karara tepki gösterdi. 

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

Eylem ve yasaklamanın kamuoyunda gündem olması üzerine, Us-Grup personeli olan Migros çalışanlarına ilişkin Us-Grup Lojistik Taşımacılık Paketleme ve Temizlik Hizmetleri tarafından açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi: 

"Us-Grup Lojistik Taşımacılık Paketleme ve Temizlik Hizmetlerinin 5.000 çalışanı bulunmaktadır. 741 çalışan ile huzuru ve güvenli bir ortamda Migros Dağıtım Merkezi anahtar teslim usulü olarak işletilmektedir. Son dönemde gündeme gelen şirketimize yönelik haksız ve gerçekdışı söylemleri takip ediyoruz ve devam eden mesnetsiz eylemler nedeniyle daha önce yaptığımız açıklamayı üzülerek tekrar etmek zorunda kalıyoruz.

Gebze Dağıtım Merkezinde görevli 22 kişi, iş ve çalışma düzenini bozucu ve etik iş anlayışına uymayan hareketlerde bulunmaları ve tüm uyarılara rağmen bu tutumlarını sürdürmeleri sebebiyle, işten çıkarılmak zorunda kalınmıştır. Sürecin başından beri mağdur olmamaları için bu kişilere arabulucular aracılığı ile her türlü iyi niyetli yaklaşımda bulunulmuş ancak her seferinde sürecin tarafı olmayan kişilerin kasıtlı yönlendirmeleri sonucu olumlu neticeye varılamamıştır. Mağdur olduklarını ifade ederek, eylemlerini sürdüren bu kişilere tekrar belirtmek isteriz ki, her türlü yasal kıdem ve ihbar tazminatları için resmi Arabulucu’ya müracat etmeleri gerekmektedir.

Yine bu kişiler, Gebze Dağıtım Merkezinde değil, hizmet verdiğimiz şirketin mağazalarında da kasa işlemlerini yavaşlatacak ve sosyal mesafe kurallarını hiçe sayacak şekilde çeşitli eylemler yapmaktadırlar. Alınan her türlü tedbir ve önlemleri yok sayarak, tacizden, hijyen şartlarına kadar birçok konuda tamamen kurgu yaratıp sayısız iftirada bulunarak, gerçek dışı bir algı yaratmaya çalışmaktadırlar.

Öne sürülen konularla ilgili, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu bakanlığa bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği yetkilileri ve Kaymakamlık tarafından Gebze Dağıtım Merkezi; çalışma ortamı, işçi sağlığı ve ürün güvenliği gibi tüm boyutlarıyla baştan sona denetlenmiştir. İşçi sağlığı ve çalışma koşulları tamamen güven altındadır.

Bu kişilerin tüm uyarılara rağmen gerçek dışı karalama çalışmalarını sürdürmeleri nedeniyle gerek Us-Grup Lojistik Taşımacılık Paketleme ve Temizlik Hizmetleri, gerekse hizmet verilen şirket tarafından Savcılığa suç duyurusunda bulunularak süreç yargıya taşınmıştır. Bu kişilerin haklı sebeplerle iş akdi feshedilmiş olmasına rağmen, süregelen iyi niyetli yaklaşımlarımızın sonucu olarak bir an önce kıdem ve ihbar tazminatları dahil tüm yasal haklarını almaları için resmi Arabulucu’ya veya Us-Grup’a başvurmaları gerekmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunarız."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler