İstenmeyen sarkıklıklara son

Göğüslerinizde oluşan sarkıklıktan kurtulmak istiyorsanız bu habere çok sevineceksiniz... Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Tezel tarafından geliştirilen bir yöntem ile memenin doku sıkılığındaki azalma ve sarkma problemi en az ameliyat iziyle ve daha kalıcı olarak çözülecek.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 08:20
Abone Ol google-news

Memenin doku sıkılığındaki azalma ve sarkma problemini en az ameliyat iziyle ve daha kalıcı olarak çözen bir yöntem geliştirildi.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Tezel tarafından geliştirilen ''Memeyi Kendi Dokusuyla Asma'' yöntemi, dünyanın en prestijli hakemli dergilerinden Journal of Plastic, Reconstructive & Aesthetic Surgery Dergisi'nde yayımlandı.

Doç. Dr. Erdem Tezel, yaptığı açıklamada, memenin özellikle koltuk altına doğru yayılan kısmından yararlanılan bu yöntemle, meme dokusunun hem yukarıya hem de içe doğru itilip kendi üzerine katlanarak sıkılaştırıldığını ve dikleştirildiğini söyledi. Bu yöntemde memeyi kendi dokusunun dik tuttuğunu vurgulayan Tezel, memenin ağırlığını taşıyan kısmın derinin altında kalması nedeniyle diğer yöntemlerden çok daha az ameliyat izi kaldığını ifade etti.

Tezel, yöntemle elde edilen sonucun önceki yöntemlere göre çok daha kalıcı olduğunu belirterek, ''Özellikle yatar pozisyondayken memenin yanlara, koltuk altına doğru yayılması ve ayrık gözükmesi sorununa çok etkili bir çözüm getiriyor. Bu yöntemle meme, gerektiğinde küçültülebiliyor da'' dedi.

Memeyi kendi dokusuyla asmanın, gerek memenin yapısal dokusu gevşek olan genç hastalara, gerekse ilerleyen yaşlarda zamanın veya emzirmenin etkisiyle karşılaşılan gevşeklik ve sarkma sorunlarına çözüm getirdiğini belirten Doç. Dr. Tezel, hastaların, iki haftada günlük yaşantılarına döndüğünü sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler