İtalya'da kısmi yerel seçimlerin ikinci turu yarın

Ekonomik kriz ve krizin neden olduğu şiddet olaylarıyla mücadele eden İtalya'da, iki hafta önce ilk turu yapılan kısmi yerel seçimlerin ikinci turu, yarın ve pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Yayınlanma: 19.05.2012 - 14:51
Abone Ol google-news

İkinci turda, 6-7 Mayıs tarihlerindeki ilk turda belediye başkanını seçemeyen kentler tekrar sandık başına gidecek.

Toplam 118 belediye ile 4 milyon 500 bin seçmeni yakından ilgilendiren kısmi yerel seçimlerin ikinci turu için oy verme işlemi, daha önce olduğu gibi iki gün sürecek.

Seçmenler, yarın yerel saatle 08.00-22.00, pazartesi günü ise 07.00-15.00 arasında sandık başına gidip oyunu kullanabilecek.

İlk turda 26 büyük kentten 7'sinin belediye başkanı belirlenirken, adaylardan hiçbirinin yüzde 50'nin üzerinde oy alamaması nedeniyle 19 kentin belediye başkanı pazartesi günü sandıklar kapandıktan sonra ortaya çıkacak.

''Corriere della Sera'' gazetesinin haberinde, kısmi yerel seçimin ilk turunda, oy oranını artıran merkez solun, düşüşe geçen merkez sağa göre avantajlı bir durumda bulunduğu ifade edildi. Merkez solun, 13 şehirde seçimi kazanmaya daha yakın olduğu kaydedildi.

Merkez sağ ile merkez sol partilerinin çekişmesinin yanı sıra politik hareketleri sık sık eleştiren komedyen Beppe Grillo'nun ''5 Yıldız'' hareketinin, ikinci turda sergileyeceği performans merak konusu. Grillo'nun ''5 Yıldız'' hareketi, ilk turdaki seçimlerde önemli oranda oy almıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon