İyi ki vardın Eren... Türkiye Trabzon'daki PKK saldırısında şehit olan Eren'e ağlıyor

Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında PKK'liler ile sıcak temas sağlandığı bildirildi. Çıkan çatışmada 1'i sivil 3 kişi yaralandı. Yaralanan Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ve 15 yaşındaki Eren Bülbül kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Yayınlanma: 11.08.2017 - 16:29
Abone Ol google-news

<video:801341>

Trabzon’un Maçka İlçesi kırsalında PKK’lilerin bulunduğuna istihbaratı üzerine iki gün önce başlatılan operasyonda, bugün saat 15.00 sıralarında PKK'liler ve güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada yaralanan 2 güvenlik görevlisi ile 1 sivil önce Maçka Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından 3 yaralı ambulanslarla Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne gönderildi.

Eren Bülbül'ün kuzeni: Asker yelek giydirmemiş

1 BAŞÇAVUŞ VE 15 YAŞINDAKİ GENÇ ŞEHİT OLDU

Trabzon'un Maçka İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup PKK'li arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik, kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

Ağır yaralanan 15 yaşındaki Eren Bülbül de doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. Yaralı bir askerin de tedavisi sürüyor. Saldırıda yaşamını yitiren Eren Bülbül'ün " Biri de çıkıp demiyorki, Eren Bülbül iyiki varsın" paylaşımı Twitter'da TT listesinde birinci sıraya yükseldi.

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Maçka kırsalında PKK'lilerle sıcak temas sağlandığını belirterek "O bölgede istihbarat çalışması yapmıştık. 2 gün önce başlatılan bir operasyon vardı. Operasyon kapsamında sıcak temas sağlandı. Sıcak temas bir süre sonra kesildi. Bölgede arama tarama faaliyeti sürüyor" dedi.

ÇATIŞMA ANI KAMERADA

<video:801386>

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Maçka ilçemiz kırsalında yapılan istihbarat çalışmaları sonucu 9 Ağustos tarihinde başlatılan operasyon sırasında, 11 Ağustos tarihinde, bugün saat 15.00'te bölücü terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sağlanmış olup operasyonel faaliyet devam etmektedir."

Valilik'ten yapılan ikinci açıklamada "Evden erzak çalma olayı ve bunun terörist unsurlarınca yapılmış olabileceği ihtimaline binaen bahsi geçen ev civarında sürdürülen inceleme sırasında güvenlik kuvvetlerimize yardımcı olmakta iken terörist unsurlarınca yapılan hain saldırı sonucu yaralanan bir sivil vatandaşımız ile aynı saldırıda yaralanan bir güvenlik personelimiz (Jandarma Astsubay Kidemli Başçavuş) KTÜ Farabi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehadet mertebesine erişmişlerdir" denildi. 

PKK saldırısında şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün 24 Haziran'daki sosyal medya paylaşımı yürekleri dağladı...." Biri de çıkıp demiyoki Eren iyiki varsın" yazan Erene yüzlerce "iyi ki varsın cevabı yazıldı.

İşte şehit Eren Bülbül'ün o paylaşımı;



 

 

 

 

 

 

 

İşte sosyal medyada Eren Bülbül mesajları;


Eren'in şehit edilmesine CHP lidferi Kılıçdaroğlu'ndan da sert tepki geldi. Kılıçdaroğlu; "15 yaşındaki bir çocuğa kurşun sıkacak kadar alçaksınız" dedi.



Maçka'da yapılan törenle toprağa verildi

Eren Bülbül için bugün ikindide memleketi Maçka’da cenaze töreni düzenlendi. Bülbül’ün Türk bayrağına sarılı tabutu polis mangası tarafından omuzlarda taşınarak cenazenin yapıldığı alana tekbirler eşliğinde getirildi. İlçe meydanında düzenlenen törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ak Parti Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, asker, polis ve çok sayıda kişi katıldı.

Tören için ilçeye gelen Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu ile futbolcu Onur Recep Kıvrak da Bülbül ailesine taziyede bulundu.

KARDEŞLERİ SAF TUTTU

Cenazede yaşamını yitiren Eren Bülbül’ün ağabeyleri Olcay, Arif, Orhan ve Çağlar da taziyeleri kabul ederek törende kardeşlerinin tabutu başında saf tuttu. İlçedeki alana sığmayan çok sayıda kişi de töreni çevredeki binalar ve balkonlardan izledi.

Helallik alınması, namaz ve duanın ardından Bülbül'ün cenazesi omuzlarda bir süre taşınarak cenaze aracına konuldu. Bülbül'ün tabutuna İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da omuz verdi. Eren Bülbül'ün cenazesi daha sonra Merkez Camisi'nde ikindi vakti kılınan namazının ardından Köprüyanı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

TRABZONSPOR TUTKUNUYDU

Güvenlik kuvvetlerine yardımda bulunduğu sırada hain kurşunların hedefi olarak hayatını kaybeden Maçka İmam Hatip Lisesi öğrencisi Eren Bülbül için ilçede hüzün hakim. Maçka Belediye binası ve birçok noktaya üzerinde Bülbül’ün fotoğraflarının yer aldığı ‘Kahramanımız Maçka seni unutmayacak’, ‘İyi ki varsın Eren’ yazılı afiş asıldı, ev ve iş yerleri de Türk bayraklarıyla donatıldı. Trabzonspor’a olan tutkusuyla tanınan Bülbül’ün bordo- mavili takımı yakından takip ettiği öğrenildi.

Eren'in köyünde yas var

Köyde acı olayın yaşandığı yerde hala dünkü çatışmanın izleri görülürken, dayısı Ali Solak ve akrabası Murat Bülbül dün yaşadıkları o anları anlattı. Silah seslerini duyar duymaz tüfeğini alarak çatışmanın yaşandığı bölgeye gittiğini belirten Murat Bülbül “Çok acı bir olay yaşadık. Benim evim hemen aşağıda olay yerine yakın. Misafirlerim vardı kapıda sohbet ediyorduk. Buralarda daha önce terör söylentisi olduğundan dolayı asker polisin burada olduğunu zaten biliyorduk. Az sonra bir çatışma sesi geldi. O şahıslar yukarıdan aşağıya doğru tarama yaptılar. Benim evden olay yeri görünüyor. Baktım bir kişi buradan aşağıya doğru yuvarlanıyor. Ben hemen koştum sırta çıktım. Yardım çağrısında bulundum. Ambulans çağırmamızı istediler. Yaralıları taşıdık. Sivil arkadaş ben önce onu tanımadım sonra benim birader tanıdı. Aynı zamanda akrabamız olur Eren. Sırtımda ambulansa kadar taşıdım. Yol kötü olduğu için ambulans buraya geç ulaştı” dedi.

Mayısta bir onbaşı şehit olmuştu

Trabzon'un Maçka İlçesinde 16 Mayıs'ta Jandarma ekiplerine PKK'liler ateş açtı. Açılan ilk ateşte Uzman Onbaşı Osmangazi Çetingöz yaralandı, kaldırıldığı hastanede doktorların da tüm müdahalelerine rağmen şehit düştü. Bölgedeki PKK'liler aranıyordu.

TFF'den Eren Bülbül kararı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler