İzmir National Geographic'te

Dünyanın en saygın dergileri arasında yer alan National Geographic Traveller'ın Çin Halk Cumhuriyeti'nde yayımlanan editasyonunda yer alacak özel Türkiye bölümünde İzmir'e de yer verilecek.

Yayınlanma: 23.09.2009 - 09:01
Abone Ol google-news

National Georghaphic grubunun dergilerinden National Gographic Traveller'ın (NGT) Çin Halk Cumhuriyeti'nde yayımlanan editasyonunun 2009 Aralık Sayısı'nda özel Türkiye Bölümü yayımlanacak.

Çin'de her ay 500 bini aşkın olan tirajı olan derginin Baş Editörü Liao Min'in başkanlığındaki 7 kişilik ekibin Türkiye'de geniş kapsamlı çalışma yapacak. Bu kapsamda Çinli NGT Ekibi İzmir ve İstanbul'un yanısıra Selçuk, Pamukkale, Aydın ve Bodrum'u da ziyaret edecek.

İTO Yönetimi Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimleri ve daveti sonucunda NGT'de Türkiye özel bölümünün hazırlanacağını belirterek, şöyle dedi:
"Ayrıca THY da bu çalışmaya sponsorluk yapıyor. Bu sayıda İzmir'in de yer alması bizim için çok önemli bir fırsat. İzmir'e yapılacak seyahat sırasında Kadifekale, Agora, Kemeraltı, Konak Meydanı, Kordon, Şirince Köyü, Selçuk'u kapsayacak bir gezi programı hazırladık. İzmir'in tarihi ve kültürel özellikleriyle ilgili bilgi dosyaları hazırladık. Arkeolog ve uzman arkadaşlar bütün İzmir gezisi boyunca kendilerine eşlik edecek. İzmir'in kurulduğundan itibaren üzerinde yaşanılan iki şehirden biri olduğu gerçeğine vurgu yapılacak bir gezi programı hazırladık. Ekibe gereken her türlü desteği vereceğiz."

Her yıl 40 milyonu aşkın Çinli turistin dünyayı gezdiğini ama Türkiye'nin bundan aldığı payın onbinlerle ifade edildiğine dikkat çeken Demirtaş, "Bu büyük pazardan pay almak istiyoruz. Çin'de 500 bin tirajı bulunan ve okuyucularının seyahat kararlarında son derece etkili olan National Geographic Traveller'ın Türkiye Özel Bölümü yayınlamasının Türkiye'nin ve kentin tanıtımı için büyük bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Ayrıca 2010 Şangay EXPO'sunda İzmir'in özel bir standı yer alacak. Bunun öncesinde de İzmir'in tanıtımı sağlanmış olacak. Bundan sonra da Çin Halk Cumhuriyeti'nde Türkiye'nin ve kentin tanıtılması, Çinli gazetecilerin Türkiye ve İzmir'i ziyaret etmeleri için çalışmalarımız devam edecek" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler