İzmir operasyonunda tutukluluklara itiraza ret

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyonlarda tutuklanan toplam 24 kişiden 20'sinin tutukluluk haline yapılan itiraz reddedildi.

Yayınlanma: 05.12.2011 - 19:24
Abone Ol google-news

Avukatların dilekçesini inceleyen İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi, operasyonlar kapsamında tutuklanan 24 kişiden 20'sinin itirazını kabul etmedi.

Diğer 4 zanlının tutukluluğuna yapılan itiraz başvurusu, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Söz konusu 4 tutukluyla ilgili itirazı 8. Ağır Ceza Mahkemesinin değerlendireceği bildirildi.
Öte yandan 22 Kasım'da gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınarak tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 28 kişinin serbest bırakılmasına savcılığın yaptığı itiraza ilişkin kararın, 7 Aralık Çarşamba günü verileceği öğrenildi.

Operasyonlar

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 2 Mayıs Pazartesi günü İzmir Büyükşehir Belediyesinde başlatılan arama çerçevesinde, büyükşehirin yanı sıra Karabağlar ve Kuşadası belediyelerinde çok sayıda belgeye el konulmuş, bilgisayar kayıtlarının kopyaları alınmıştı.

Operasyonda, aralarında belediye bürokratlarının da bulunduğu 44 kişi gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen 34 kişiden 14'ü savcılık sorgusu, 3'ü ise mahkemede ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı. 17 kişi ise ''usulsüz evrak düzenleme'', ''devleti zarara uğratma'', ''örgüt kurma'' ve ''ihaleye fesat karıştırma'' suçlarından tutuklanmıştı.

Tutuklular arasında bulunan Serpil Keskin, Nagihan Genç, Reha Pekerten ve İZFAŞ İdari İşler Müdürü Zeki Karatay avukatların başvurusu üzerine daha sonra tahliye edilmişti.

Belediyeye yönelik 22 Kasım'da gerçekleştirilen ikinci operasyonda ise gözaltına alınan 42 kişiden 39'u savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderilmiş, 11'i tutuklanmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler