İzmir'de 'paralel' operasyon

İzmir merkezli olarak, yasa dışı dinlemelerle ilgili yapılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınanların sayısının 25'e çıktığı belirtildi.

Yayınlanma: 19.08.2014 - 08:24
Abone Ol google-news

Hakkında gözaltı kararı bulunan birinci sınıf emniyet müdürünün de geçmişte İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nde İstihbarat Şube Müdürlüğü, ardından İstihbarat Daire Başkan Yardımcılığı görevlerini yapan, 2011 yılı Temmuz ayında Batman İl Emniyet Müdürü olarak atanan, 17 Aralık sürecinden sonra ise görevden alınan Hasan Ali Okan olduğu öğrenildi.

AVUKATTAN AÇIKLAMA

Gözaltına alınanlardan her ikisi de komiser olan E.Ç. (Edip Çakmak) ile R.B.'nin (Remzi Burcu) avukatı İsmail Hakkı Küçük yapılan operasyona tepki gösterdi. Müvekillerinden E.Ç.'nin Aydın'ın Germencik İlçesi'ne bağlı Ortaklar'da, R.B.'nin ise Erzurum'da gözaltına alındığını belirten Avukat Küçük, E.Ç. gözaltına alınırken ben de oradaydım. Evraklarda gördüğüm kadarıyla müvekkillerim 'örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve evrakta sahtecilik' suçlarından gözaltına alınıyorlar. Ancak bunlar gerçeği yansıtmıyor. Müvekkillerimin yaptıkları önleme dinlemesidir. Daha çok uyuşturucu ve terör operasyonlarında görev aldılar. Bu suçlama ve gözaltılar hukuksuz yapılan işlemler. Bunun örneğini İstanbul'da da yaşadık. Fazla sayıda insanı gözaltına alarak mağdur ediyorlar dedi.

Gözaltına alınan polis isyan etti: Günlerce sokakta yattım - VİDEO



GÜNLERCE SOKAKTA YATTIM

Gözaltına alınan polislerden, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün Bozyaka semtindeki binasına getirilenlerden biri basın mensuplarına doğru, "İzmir'e uyuşturucu girmesin diye günlerce sokakta yattım" dedi. Şüpheli polis daha sonra emniyet binasına sokuldu.


İzmir'de 'paralel' operasyon - VİDEO




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler