İzmit Körfezi'ne motorin aktı

Kocaeli'nin Körfez ilçesi sahilinde kurulu akaryakıt platformundan bir gemiye bağlanan hortumun delinmesi sonucu litrelerce motorin denize aktı.

Yayınlanma: 29.08.2011 - 14:52
Abone Ol google-news

Tütünçiftlik sahili açıklarında kurulu bir akaryakıt platformundan motorin almak isteyen Türk bandıralı ''Gökdeniz'' isimli tankere bağlanan hortum henüz belirlenemeyen nedenle delindi. Hortumdan denize ve platforma motorin aktığını gören görevliler, durumu Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesine haber verdi. Olay yerine gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığına bağlı ekipler, çevrede güvenlik önlemi alarak denize akan motorinin temizlenmesi için çalışma başlattı.

Motorinin yayılmasını engellemek için denize bir kısmı su altında olan 80 metre yüksekliğindeki bariyerlerler kuran ekipler, deniz süpürgesi ve skimmer isimli vakum makineleriyle sürdürdüğü 5 saatlik çalışmayla deniz yüzeyini temizledi. Öte yandan, denize sızan akaryakıt miktarının tespiti için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler