Japonya'da genel seçime doğru

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, 21 Temmuz'da yapılacak genel seçim için kampanyasını başlattı.

Yayınlanma: 04.07.2013 - 08:38
Abone Ol google-news

Kampanyanın ilk durağı olarak Fukuşima'yı seçen Japonya Başbakanı Şinzo Abe, burada toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, siyasi çıkmazların üstesinden gelebilmek, ekonomik tedbirlere hız vermek ve Mart 2011'deki tusunami ile nükleer felaketlerin ardından yeniden yapılanmayı mümkün kılmak için seçmenden destek istedi.

Meclisin üst kanadında kontrolün muhalefetin elinde olması yüzünden yavaşlayan yasal prosedürlerin, yeniden yapılanma projelerinin geri kalmasına yol açtığını vurgulayan Abe, "Lütfen bu siyasi tıkanmadan çıkmamızı sağlayın" diye konuştu.

Abe'nin lideri olduğu Liberal Demokratik Parti ile iktidar ortağı Yeni Demokrasi Partisi, yasaları daha kolay geçirebilmek için, parlamentonun her iki kanadında da üstünlüğü ele geçirmek istiyor.

Ülkede yapılan son kamuoyu yoklamaları, seçmenin önceliğinin ekonomi olduğunu, nükleer enerji, diplomasi ve güvenlik gibi konuların ikinci planda kaldığını gösteriyor.

Japonya'nın kuzeydoğusunda 11 Mart 2011'de meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan dev tsunami, Fukuşima santralinde radyoaktif sızıntıya yol açarak ciddi bir krize neden olmuştu. Felaketin ardından hala toparlanamayan santralde son dönemlerde radyoaktif su sızıntısı ve enerji arızaları meydana gelmişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler