Jatomi Fitness için iflas kararı çıktı
Polonya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Romanya, Malezya ve Enonezya’da 60 spor merkezi bulunan Jatomi Fitness için mahkeme iflas kararı çıktı.
Geride 40 bin kadar üyesi kalan Jatomi Fitness için mahkeme bugün iflas kararı verdi. İflas kararı ile birlikte şirketin Türkiye’de bulunan varlıklarının satılması bekleniyor. Ancak, kayda değer bir varlığı bulunmayan şirkete yatırılan paraların geri alınması güç görünüyor. Bir kısım alacaklı avukatı ise, şirketin hileli iflas yoluna gitmek istediğini öne sürdü.
ALACAKLILARDAN 'HİLELİ İFLAS' İDDİASI
Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberi şöyle: Türkiye'deki şirketi mali sıkıntıya giren Jatomi için açılan davada karar bugün çıktı. 10 ay kadar önce açılan dava dosyasının görüşüldüğü İstanbul 16. Asliye Ticarat Mahkemesi'nde karar bugün çıktı. Jatomi'nin avukatı, mahkemeden "iflas" kararı verilmesini istedi. Bir kızım alacaklı avukatı ise, bu tabebin yerine getirilmemesini, Jatomi için hileli iflas yoluna gidildiğini öne sürdü.
Mahkeme, hazırlanan bilirkişi raporu ve taraf savunmaları sonrası kararını verdi. Mahkeme, Jatomi Fitness (Pure Fitness Sportif Tesis İşletmeciliği Limited şirketi) için iflas kararı verdi. İflas kararına ilişkin kayıt 14:48 olarak açıklandı.
ŞİRKETİN TASFİYESİNE GEÇİLECEK
İflas kararı sonrası şirketin dosyası, tasfiye işlemleri için icra iflas müdürlüğüne gönderilecek. Oluşacak iflas idaresi, şirketin varlıklarını satarak borçların ödenmesi yoluna gidecek. Ancak, şirket avukatlarının karara itiraz etme hakları da bulunuyor.
ALACAKLARIN TAHSİLİ ZOR GÖRÜNÜYOR
Bir kısım müdahil adına davayı takip eden Çelik Hukuk Bürosu'nun kurucusu Av. Şevket Çelik "Şirket 75 milyon lira borç ile battı. Bu borcun yüzde 75'i bankalara ve piyasaya kalan kısmı ise üyelere olan borç. Görebildiğimiz kadarı ile şirketten alacaklı olanların, bu alacakların yüzde 10'unu dahi almaları güç görünüyor. Şirketin kayda değer bir varlığı yok" dedi.
Av. Çelik, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası iflas erteleme mekanizmanını yasak olması neden ile, bir çok şirketin doğrudan iflas yoluna gittiini de sözlerine ekledi.
ALACAKLI ÜYELER İDAREYE BAŞVURSUN
Gökçe Yaralı Avukatlık Ortaklığı'ndan Avukat Sinan Görkem Gökçe ise şunları kaydetti: “Jatomi kendi iflasını istemiş, Mahkeme de bu kararı ile, bilirkişi raporu doğrultusunda Jatomi’nin borca batık olduğunu tespit etmiş. 'İflas' kararı çıktığı için, Jatomi’nin malvarlığı iflas idaresi tarafından özel tasfiyeye tabi tutulacaktır. Bu durumda Jatomi’nin üyeleri dahil, tüm alacaklılarının iflas idaresine başvurması uygun olacaktır. Tabii işçiler ve devlet öncelikli alacaklı olduğundan, üyelerin aidat alacaklarını geri almaları pek de mümkün olmayabilir.”
5 YILLIK ZARAR 77 MİLYON TL
Jatomi için geçen yıl mahkemeye yapılan başvuruda 5 yıllık zararın 77 milyon TL olduğu kaydedilmişti.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'
- Edirne'de korkunç kaza