Kabineden gidenlere de gelenlere de ilgi yoğun

TBMM'de iki hafta aradan sonra toplanan AKP Grup toplantısına, kabine revizyonu damgasını vurdu. İlgi yeni gelen bakanlara olduğu kadar görevinden ayılan bakanlara da yönelikti. Gazeteciler, eski bakanlarla röportaj yapabilmek için sıraya girdiler.

Yayınlanma: 05.05.2009 - 11:34
Abone Ol google-news

Meclis bugün hareketliydi. Kabine revizyonunun ardından toplanan AKP Grup toplantısı öncesi, yeni bakan çıkaran illerin teşkilat ve seçmenleri toplantıdan saatler önce izleyici locasına oturdular. Milletvekilleri ise yeni seçilen bakanları tebrik etmek için sıraya girdiler. Yeni seçilen bakanlar kadar, giden bakanlar da ilgi odağı oldu.

Milletvekilleri yeni bakanları tebrik ederken, giden bakanları da, bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı kutladılar.

 

Eski Bakan Şahin adres göstedi

Adalet eski Bakanı Mehmet Ali Şahin'e ilgi yine yoğundu. Şahin gazetecilerin, "Deniz Feneri" davası ile ilgili soruları yanıtsız bırakırken, soruların muhatabının artık yeni bakan olduğu adresini gösterdi. Gözler yeni Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i aradı. Ancak Ergin sabah saatlerinde yaşanan düğün katliamı nedeniyle olayları yerinde incelemek üzere Mardin'e gitmişti.

Deniz Feneri davasının yeni muhatabı olmayınca sorular da yanıtsız kaldı.

 

"Artık kaymağı mı yer yoğurdu mu?"

Sanayi ve Ticaret eski Bakanı ve yeni Devlet Bakanı Zafer Çağlayan bir süre gazetecilerle sohbet etti. Bir gazetecinin "Sanayi anlamında Projeleriniz var mıydı, yeni bakana sundunuz mu?" sorularına, "Çok önemli 15 değişik projemiz var. Pek çok proje de yasal düzenleme içeriyor" yanıtını verdi.

Gazetecilerin, "Yeni bakan anlaşılan bu projelerin kaymağını yiyecek" demesi üzerine Bakan Çağlayan, "Artık kaymağını mı yer yoğurdunu mu bilmem" dedi ve projelerden örnekler verdi. Bakan Çağlayan da, çalışmaların aslında kolay olmadığını yeni Sanayi Bakanı Nihat Ergün'ün projeler üzerinde fazla mesai yapacağı sinyalini verdi.

 

Röportaj sırası

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç için ise köşe yazarları röportaj sırasına girdi. Arınç ilk röportajını ise Sabah Gazetesi köşe yazarı Nazlı Ilıcak'a AKP Grup yönetimi odasında verdi. Gazeteciler Arınç'a röportaj talebi için adeta sıraya girdi.

Milletvekilleri ve gazeteciler yeni bakanlar kadar, giden bakanlara da ilgi gösterdi. Kabine dışı kalan Murat Başesgioğlu, Kürşad Tüzmen, Nazım Ekren milletvekilleriyle uzun bir süre sohbet etti. Grup toplantısına ise Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik ile Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan'ın gelmemesi dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler