"Kaçağın faturasını yurttaş ödüyor"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''İster İstanbul'da, ister Hakkari'de, ister Edirne'de, nerede kayıp ve kaçak olursa olsun, onlar havuza atılıyor ve çıkan tarife bütün vatandaşlarımız tarafından ödeniyor'' dedi.

Abone Ol google-news
Yayınlanma: 13.08.2011 - 11:54

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'yi ziyaret etti. Yıldız, yaptığı açıklamada, Kayseri'nin özellikle sağlık sektöründe hissedilir ve ölçülebilir bir farkı olduğunu belirterek, bu nedenle Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a müteşekkir olduklarını kaydetti.

Güneş enerjisine dayalı üretim tesislerinin bağlanabileceği trafo merkezleri ve bağlantı kapasitelerinin Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsatan Yıldız, bu iller arasında Kayseri'nin de bulunduğunu bildirdi.

Yıldız, Kayseri'de yaklaşık 25 megavatlık bir yatırım yapılacağını belirterek, ''Yahyalı'da, bir kısım farklı ilçelerimizde bu tür potansiyelimizin olduğunu biliyorsunuz. Bunlar yatırım demek, teknoloji demek ve Kayseri'nin yerli sanayisinde artış demek. Bunları önümüzdeki süreçte inşallah hep beraber yaşamış olacağız'' dedi.

Bir gazetecinin kaçak elektrik kullanımından doğan giderlerin, abonelerin faturalarına yansıtıldığı yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine Bakan Yıldız, şunları söyledi:

''Bu iddianın ötesinde, ulusal tarife dediğimiz bir mekanizma var. İki temel tercih yapılıyor dünyada. Ya bölgesel tarife ya da ulusal tarife. Bölgesel tarifede, o bölgedeki müşterilerin, abonelerin bütün kayıp kaçakları bir havuzda toplanıyor ve o bölge için bir tarife oluşuyor. Türkiye 2015 yılına kadar ulusal tarifeyi tercih etti. İster İstanbul'da, ister Hakkari'deki, ister Edirne'de, nerede kayıp ve kaçak olursa olsun onlar bu havuza atılıyor ve çıkan tarife bütün vatandaşlarımız tarafından ödeniyor. Benim istirhamım şudur; tabii ki kanun var, yönetmelik var, mevzuat var, ikincil mevzuatlar var. Biz bunları düzenledik. Bu hem kul hakkıdır, hem devlet hakkıdır. Hangi bölgeden olursa olsun kimsenin kaçak elektrik kullanmaması lazım. Bu yalnızca iş kanunla da bitmez. Toplum olarak da hassasiyetimizi belirtmemiz ve bunlarla alakalı mutlaka uyarıda bulunmamız gerekiyor. Hem basın organlarımızın, hem de vatandaşlarımızın bu konudaki hassasiyetleri Türkiye'nin menfaatine olacaktır diye düşünüyorum.''
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise Kayseri'nin sağlıkla ilgili sorunlarını görüşmek üzere geldiklerini belirterek, uzmanların ildeki sağlık yöneticileri ile birlikte hazırladıkları raporu değerlendireceklerini söyledi.

Evde sağlık hizmeti ve hastane randevu sistemi gibi yeni hizmetler olduğunu vurgulayan Akdağ, şöyle dedi:
''Şu an Kayseri'de 700'e yakın vatandaşımız evde sağlık hizmeti alıyor. Özellikle yatağa bağlılık derecesinde hastalığı olan ya da özrü olanlara bu hizmeti veriyoruz. Ne türlü sağlık hizmeti ihtiyacı varsa, bunu evinde karşılıyoruz, hastaneye yatırılması gerekiyorsa da naklini biz sağlıyoruz. Ayrıca, merkezi hastane randevu sistemini Erzurum ile birlikte ilk olarak Kayseri'de başlatmıştık. Bu, vatandaşlarımızın işini çok kolaylaştıran bir sistem. Hangi hastaneden, hangi doktordan randevu istiyorsak 182 numaralı telefonu aramamız yetiyor. Gayet iyi yetiştirilmiş operatörler, bizim bilgilerimizi alarak doktorumuzla randevu günümüzü, saatimizi belirlemiş oluyorlar. İstediğimiz doktoru seçme imkanımız var. Böylece işlerimiz kolaylaşıyor. Vatandaşlarımız her geçen gün bu sistemi daha iyi kullanmaya başladılar. Basının da bu konuda yardımlarını bekliyoruz. Bu sistemi vatandaşımıza çok iyi tanıtmamız lazım.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler