Kadınlar, eşitlik ve adalet için nöbette

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Siyaset Grubu üyeleri, İzmir'den seçilecek milletvekillerinin yarısının kadın olması hedefiyle siyasi partilerin il başkanlıkları önünde ''Eşitlik ve Adalet Nöbeti'' tutmaya başladı.

Yayınlanma: 07.04.2011 - 12:52
Abone Ol google-news

Grup üyeleri, ilk olarak CHP İl Başkanlığı önünde bir araya gelerek ''Cenneti şimdi istiyoruz'', ''Her alanda eşit temsil istiyoruz'' yazılı dövizleri açtı.

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Siyaset Grubu Başkanı Kızbes Aydın, 1 saat süren ''Eşitlik ve Adalet Nöbeti''nin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ayrımcılığı, şiddeti, kadın cinayetlerini, kadının yoksulluğunu, kadının insan hakları ihlallerini önlemek için mücadele ettiklerini belirtti.

Türkiye'de katılımcı, çoğulcu, özgürlükçü, gerçek demokrasinin oluşturulmasını talep ettiklerini kaydeden Aydın, şöyle konuştu:

''Söz, yetki ve karar mekanizmalarında eşit temsil hakkımızı kullanmak istiyoruz ve kadın dostu kentimiz İzmir'e 13 kadın milletvekili çok yakışır diyoruz. Kadınların siyasette aktif rol alması için imza kampanyası düzenledik. 5 bin imzayı İzmir'deki siyasi partilerin temsilcilerine teslim edeceğiz. Haklarımızı alabilmek için demokratik baskı yapıyoruz. Kadınlara seçilebilecek sıralarda yer vermeyen partilere oy verilmemesi çağrısında bulunacağız.''

Aydın, eylemin diğer il başkanlıklarında da yapılacağını, tüm partilere eşit mesafede olduklarını sözlerine ekledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler