Kaftancıoğlu'ndan kendisine "Allah ıslah etsin" diyen AKP'li isme yanıt

AKP İnsan Hakları Başkanı Murat Çiçek, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu İstanbul'da yoksulluk nedeniyle intihar eden aileye ilişkin açıklaması nedeniyle hedef aldı. Kaftancıoğlu'ndan yanıt gecikmedi.

Yayınlanma: 17.02.2021 - 15:40
Kaftancıoğlu'ndan kendisine
Abone Ol google-news

CHP'li Canan Kaftancıoğlu geçtiğimiz günlerde İstanbul Zeytinburnu'nda intihar eden genç çift ile ilgili bir mesaj paylaştı. Kaftancıoğlu mesajında, 'Yokluk, yoksulluk, açlık yok diyenler'e seslenerek, "Bugün İstanbul’da Zeytinburnu ilçemizde 25’li yaşlarda karı koca ekonomik sıkıntılarından dolayı küçük çocuklarını komşuya bırakarak intihar etti, cenazeleri Batman’a yola çıktı. Ufacık çocuğa mı yanalım, göçüp giden gencecik insanlara mı? " açıklamasında bulundu.

Kaftancıoğlu'nun bu yöndeki açıklamalarını hedef alan AKP'li Murat Çiçek, "Allah bu acı olayı siyasete alet eden Canan Kaftancıoğlu’nu da ıslah etsin" şeklinde konuştu.

AKP'li Çiçek konuşmasında, "Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da intihar eden Batmanlı çiftin ailesi ile görüşüp taziye dileklerimizi ilettik. Allah ailelerine sabırlar versin. Allah bu acı olayı siyasete alet eden Canan Kaftancıoğlu’nu da ıslah etsin. Ortada gencecik iki kardeşimizin elim bir şekilde vefatı söz konusu olduğu için, ailelerine saygı adına şu kadarıyla yetineyim. İntihar sebebi yokluk ve açlık değildir. İntihar sebebinin CHP medyası ve Kaftancıoğlu’nun yalanlarıyla hiçbir ilgisi yoktur" ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu, AKP'li Çiçek'in bu yöndeki açıklamasına AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanına gelerek, "Açım" diyen, ardından da valiliğe çağrılan kadını örnek göstererek yanıt verdi.

Canan Kaftancıoğlu, "'Açım' diyen vatandaşı ayaklarına çağırtıp 'Aslında aç değilim' dedirten zihniyetten başka ne beklenir ki? Varlıktan ve bolluktan hatta şımarıklıktan! intihar etti demeleri yakındır. Allah kimi ıslah edeceğini bilir, işine karışmadığınız bir o kalmıştı" şeklinde açıklamalarda bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler