Kalbi duran asker hayata döndürüldü!

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'ne bağlı Değirmendere Köyü'nde bulunan askeri kontrol noktasına bugün PKK'liler tarafından düzenlenen saldırıda 5 asker yaralandı. Kalbi duran yaralı askerlerden biri mucize eseri tekrar hayata döndürüldü.

Yayınlanma: 23.08.2011 - 09:16
Abone Ol google-news

Ergani’nin Ortaçağ Köyü’nde bir grup PKK’lı terörist dün gece yarısı nöbet tutan geçici köy korucularına taciz ateşi açtı. Korucuların karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmanın ardından teröristler kaçtı. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için Diyarbakır 7’nci Koloru Komutanlığı’ndan Sikorsky helikopterlerle bölgeye askerler sevkedildi.

Bölgede bu sabah saatlerinde PKK’lıların izini süren askerlere teröristler, Ergani ile Elazığ’ın Maden İlçesi arasındaki Değirmendere Köyü yakınlarında pusu kurdu. Teröristler güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ilk ateşte 1 astsubay, 1 uzman çavuş ve 2 er olmak üzere 4 asker yaralandı. Timdeki askerlerin anında karşılık vermesiyle teröristler, izlerini kaybettirmek için ormanlık ve dağlık alana kaçtı. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyonlar sürdürülüyor.


Duran kalbi çalıştırıldı 

Saldırıda yaralananlara ilk müdahale kaldırıldıkları Ergani Devlet Hastanesi’nde yapıldı. Burada durumu ağır olan astubayın kalbi durması üzerin önce şehit olduğu açıklandı. Ancak doktorların yoğun çabasıyla astsubayın duran kalbi yeniden çalıştırıldı. Ardından yaralılar helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Duran kalbi çalıştırılan astsubayın durumunun kritik olduğu ve yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğü belirtildi.
 

Cizre'de 13 polis yaralı

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde dün gece yapılan yasadışı gösteriler sırasında polise, silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi. İlk gelen bilgilerde 6 polisin yaralandığı belirtiliyordu ancak 1 polisin uzun namlulu tüfekle açılan ateşle, 12 polis memurunun da tuzaklanan parça tesirli bombanın patlaması sonucu yaralandığı belirtildi. Polis, ilçede saldırganları yakalamak için başlattığı operasyonları sürdürüyor.

Cizre’de dün gece ilçenin girişinde bulunan İdil Yolu başta olmak üzere Nur ve Cudi mahallelerinde izinsiz gösteriler düzenlendi. Bir bölümü yüzlerini kapatmış olan göstericiler, İdil yolunu barikatlarla kapatıp, Nur ve Cudi Mahallesi’nde ateşler yakarak sloganlar attı. Mahalledeki gösteriler sırasında polise taş, molotof ve havai fişekli saldırı düzenlendi. Polis, göstericilere tazyikli su ve gaz bombası kullanarak müdahalede bulunurken ilçe savaş alanına döndü.

Müdahale sırasında göstericiler arasından polise uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Kurşunların isabet ettiği 1 polis yaralandı. Mahalleye takviye özel harekat ekipleri sevkedilerek, geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Ateş açan saldırganlarla polis arasında çatışma yaşandı.

Silahlı saldırıda yaralanan polis, Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp, ilk tedavisi burada yapıldı. Daha sonra askeri helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülen polis memurunun karaciğerinin parçalandığı ve bir böbreğinin de alındığı belirtilirken, tedavisinin sürdüğü kaydedildi.

Bombalı tuzak

Cizre’de olayların devam ettiği İdil yolu üzerindeki göstericileri de polis müdahale etti. Bu sırada yol üzerinde bir çöp konteynırı yanına tuzaklanan parça tesirli ses bombası patlatıldı. Patlamada olaylara müdahale eden 12 polis, şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu yaralandı. Yaralı polisler, Cizre Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
 

Yurt binası yeniden yakılmak istendi

Cizre’de göstericiler Dörtyol Kavşağı’nda bulunan ve daha önce molotoflu saldırıda 3 öğrenin yaralandığı bir öğrenci yurdunu da hedef aldı. Boş yurt binasına atılan molotofun çıkardığı yangın anında müdahale edilerek büyümeden söndürüldü.

Yaşanan olaylar üzerine Cizre’ye takviye polis gönderilerek ilçede abluka altına alındı. Polis, bazı cadde ve sokakları giriş çıkışa kapatırken, saldırganları yakalamak için mahallelerde didik didik arama yaptı. Olaylar geç saatere kadar sürdüğü Cizre’de polis, bugün de saldırganları yakalamak için çalışmalarına devam ediyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler