Kamer Genç'ten hodri meydan

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, adı Meclis Başkan adayı olarak geçen Adalet eski Bakanı Mehmet Ali Şahin'in geçmişi ile ilgili çeşitli belgeler olduğunu öne sürerek, "Başkan seçilirse benim için iyi malzeme olur" dedi.

Yayınlanma: 03.08.2009 - 13:10
Abone Ol google-news

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, adı Meclis Başkan adayı olarak geçen Adalet eski Bakanı Mehmet Ali Şahin'in geçmişi ile ilgili çeşitli belgeler olduğunu öne sürerek, "Başbakan Tayyip Bey'in yakın ilişki içerisinde olduğu biri. Geçmişiyle ilgili çeşitli belgeler var. Başkan seçilirse benim için iyi malzeme olur" dedi.

Genç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında,Şahin'in Devlet Bakanlığı sırasında, bir bankanın 400 bin Avro  kredisinin Başbakan Erdoğan'ın oğlunun şirketine aktarıldığını iddia etti, "Bu para ne oldu" diye sordu.

İki yıl sonra seçim olacağını, bu yüzden AKP milletvekillerinin Erdoğan'ın önereceği adaya hayır diyemeyeceklerini savunan Genç, Meclis Başkanlığı için en iyi adayın kendisi olduğunu da söyledi.

Kamer Genç: Anayasaya aykırı

TBMM Başkanı adayı olan Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanı adaylık süresinin bugün saat 24.00'te tamamlanacak olmasına rağmen, henüz kendisinden başka aday çıkmadığını belirtti.

TBMM'nin çok önemli bir kurum olduğunu ve bu kurumun başına geçecek kişilerin, seçilmeden önce kamuoyunda tartışılması gerektiğini savunan Genç, grupların TBMM Başkanı adayı belirlemesinin de Anayasanın 94. maddesine aykırı olduğunu söyledi.

Milletvekillerinin, TBMM Başkanı seçimi sırasında vicdanlarının sesini dinleyerek oy kullanmalarını isteyen Genç, destek için diğer partilerle görüşmeyeceğini, herhangi bir vaatte bulunmayacağını ifade etti.

Kamer Genç, şunları söyledi:
''TBMM Başkanlığı çok önemli bir görevdir. Bu göreve seçtiğimiz insanın özgür iradesiyle hareket etmesi, bir parti genel başkanının emir eri gibi hareket etmemesi gerekir. Adaylar açıklansaydı çıkar kamuoyu önünde tartışırdık. Bugün saat 24.00'e kadar açıklanacak Meclis Başkanı adayının, Anayasaya ve İçtüzüğe aykırı olacağına inanıyorum.

Meclisin işleyişini ve İçtüzüğünü en iyi bilen benim. Kimselere vaatte bulunmuyorum. 'Seçilirsem, senin adamlarını işe alırım, ziyafet veririm' gibi vaatlerim de olmayacak. Laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birlik ve bütünlüğünü koruyacak, TBMM'ye kişilik kazandıracak uygulamaları en iyi şekilde yapacağımı belirtiyorum. Takdir milletvekillerinin.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler