Kamer Genç'ten istifa çağrısı!

Hükümetin istifasını isteyen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, “Eğer şeref, ar, edep, sorumluluk duyguları varsa bir an önce istifa etsinler. Bir an önce seçime gitsinler. Tayyip Erdoğan dün cemaate arkadaşlar diyordu bugün ‘ayı’ diyor” dedi.

Yayınlanma: 25.12.2013 - 13:59
Abone Ol google-news

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında “rüşvet ve yolsuzluk” operasyonuna değindi. Genç, basın toplantısı yapmasının nedenini de şu sözlerle anlattı:

“Türkiye’de bu kadar yolsuzluk, hırsızlık, soygun varken, Türkiye bu konuda cayır cayır yanarken TBMM’nin açılmayıp, bu konuları konuşmayıp örtbas etmesidir.Meclis Başkanlık Divanını aracı etmek suretiyle Meclis’i çalıştırmaması TBMM’ye itibarına vurulan bir darbedir. Bu darbenin baş sorumlusu da Cemil Çiçek’tir.”

“ÇOK ÜZÜLÜYORUM”

“Benimle ilgili son zamanlarda herkes Kamer Genç küfürbazdır diyor, çok üzülüyorum, beni çok da rencide ediyor” diyen Genç, “30 küsur senedir siyasetin içindeyim. Bir güne bir gün benim sinkaflı bir konuşma yaptığımı varsa çıkarın ortaya, kimseye küfür ettiğim falan yok” diye konuştu.

AKP'yi eleştiren Genç, “Bunlar da ar damarı kalmamış. Ar damarı yok ki çatlasın” dedi.

AB Bakanı Egemen Bağış’a seslenen Genç, “Egemen sen niye istifa etmiyorsun. İnsan kılığı altında yaşıyorsun ama insan kılığı altında yaşayan insanın insanlığa yakışır bir davranış içinde olması lazım. Egemen çık, istifa et. Çevre ve Şehircilik Bakanı, aldığı paralar o kadar çoğalmış ki, artık cebinde taşımıyor, sokakta millete dağıtıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı 46 katrilyon liralık ihaleler denetim dışı” ifadesini kullandı.

“BUNLARA GAZ DÖKÜP YAKMAK MI LAZIM?”

“Bu kadar yapılan yolsuzluk dengemizi bozuyor” diyen Genç, “Diyorlar ki Kamer Genç ‘küfürbaz’, aslında şimdiye kadar kendimi çok tuttum. Ama aslında bundan sonra küfretmek mi lazım. Ne yapmak lazım? Bunlara gaz döküp yakmak mı lazım? Kaba kuvvete mi başvurmak lazım” diye konuştu.

HÜKÜMETİN İSTİFASINI İSTEDİ

Hükümetin istifasını isteyen Genç, “Bu iktidara kendilerine tavsiye ediyorum, eğer şeref, ar, edep, sorumluluk duyguları varsa bir an önce istifa etsinler. Bir an önce seçime gitsinler. Tayyip Erdoğan dün cemaate arkadaşlar diyordu bugün ‘ayı’ diyor. Diyor ki inlerine gireceğim diyor. Ayı inde yaşar değil mi? Tayyip Erdoğan’a soruyorum acaba hangi utanç verici hareketi sen yaptığın zaman istifa etmeyi düşünüyorsun?” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler