Kaportaya kadın eli değiyor

Zonguldak'ta bir kadın, 8 yıldır eşine kaporta dükkanında zımpara yapmaktan lastik tamirine kadar her türlü işte yardım ediyor.

Yayınlanma: 25.07.2012 - 15:52
Abone Ol google-news

Eşi Adem Özkaya'ya ait, Üzülmez Mahallesi'nde bulunan Karaelmas Küçük Sanayi Sitesi'nde oto kaporta dükkanına 8 yıldır giden İsmet Özkaya (52), otomobillerin kaportalarını zımparalayarak boya için hazır hale getirmesinin yanı sıra lastik tamiri ve değişimi gibi işleri ustalıkla yapıyor.

İsmet Özkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin yanında çalışan çırağın yaklaşık 8 yıl önce işi bıraktığını belirterek, eşine şeker hastası olmasından dolayı yardım ettiğini söyledi.
Çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak için uğraştığını belirten Özkaya, şöyle konuştu:
''Çalışmak çok güzel bir şey. Buraya gelen müşterilerimiz beni takdirle karşılıyorlar. Eşimle birlikte sanayi sitesinde tek örneğiz. Artık ev işinden daha çok burayı seviyorum. Ev işleri bana daha ağır gelmeye başladı. Buradaki işlere elim daha yatkın hale geldi. Sabah erken saatlerde kalkarak yemeğimi hazırlıyorum. Eşime burada çalışarak maddi ve manevi destek oluyorum. Çalışmayan kadınlara tavsiye ediyorum, çalışsınlar. Kaporta işi kadın işi değil diye ev hanımları çekinmesinler. Bu işin sıkıntısı yok, işimi yaparken mutluyum. Bu işle gurur duyuyorum. Dükkanda her türlü işi yapıyorum, zımpara yapıyorum, lastik söküp takıyorum. Eşim kaynak yaparken ona yardımcı oluyorum.''

Adem Özkaya da eşinin kendisine yardım etmesinden gurur duyduğunu kaydederek, ''Sanayi sitesindeki arkadaşlarımızın evlerine gittiklerinde eşlerine 'kaporta ustası olarak çalışan bir kadının neler yaptığını görün' dediklerini biliyorum'' dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler