Kar geliyor

Türkiye'nin bugün büyük bölümünde görülecek yağışlı havanın yerini kara bırakması tahmin ediliyor. Sıcaklar ise batı kesimlerinde 2 ila 4 derece birden düşecek. Doğu Anadolu'da 222 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Yayınlanma: 16.01.2010 - 07:17
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Kuzey Ege'nin iç kesimleri (Afyon, Uşak, Kütahya), İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Sivas, Kayseri, Yozgat), Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Karabük, Kastamonu, Gümüşhane ve Bayburt), Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Tunceli, Bingöl ve Muş) ile Bursa, Bilecik, Ankara, Eskişehir, Çankırı ve Çorum'un yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı Türkiye'nin batı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise genellikle güney ve güneydoğu (Keşişleme), kuzeybatı kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esecek.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve yurttaşların tedbirli ve dikkatli olması istendi.

 

Bölgelere göre hava durumu

Bölgelere göre hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren bölgenin güney ve doğusu (İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur, Bursa ve Bilecik çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren Afyon, Uşak ve Kütahya çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar; Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur, Sivas, Yozgat ve Kayseri ile bölgenin kuzeybatı (Ankara, Eskişehir, Çankırı) kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Ankara çevrelerinde sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, kıyılıları (Zonguldak, Bartın ve Sinop) ile öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur, akşam saatlerinden itibaren bölgenin iç kesimlerinin (Bolu, Karabük ve Kastamonu) yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı (Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Muş) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların: genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin batısı (Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa ve Diyarbakır) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

 

Kuzey Ege'de fırtına

Çanakkale'de kuvvetli poyraz, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Saatteki hızı 50 kilometreye ulaşan kuvvetli poyraz nedeniyle Kabatepe-Gökçeada arasındaki araba vapuru seferleri geçici olarak durduruldu. Çanakkale ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, etkili fırtına nedeniyle ada seferinin iptal edildiğini belirtti. Meteoroloji yetkilileri, gece saatteki hızı 65 kilometreye ulaşan fırtınanın hızının akşama doğru 55 kilometreye düşmesinin beklendiğini bildirdi. Öte yandan, gelecek 3 gün fırtınanın hızının 60 ila 70 kilometre olmasının beklendiği kaydedildi.
 

 

Denizcilere fırtına uyarısı

Gece saatlerinden itibaren Kuzey Ege'de görülen fırtınanın etkisini yarına kadar sürdürmesinin beklendiği bildirildi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik uyarıya göre, Kuzey Ege'de rüzgarın poyrazdan 6-8 kuvvetinde (saatte 60-85 kilometre hızla) fırtına, Marmara'da ise 5-7 kuvvetinde (saatte 40-60 kilometre hızla) fırtınamsı rüzgar şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

 

Doğu Anadolu'da 222 köy yolu ulaşıma kapandı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı nedeniyle 222 köy yolunda ulaşıma kapandı.
Dün akşam saatlerinde bölgede etkili olan kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde bulunan köylere ulaşımı olumsuz etkiledi. Bölge illerinden Erzurum'da 158, Muş'ta 8 ve Bingöl'de 56 olmak üzere toplam 222 köy yolunda kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdare müdürlüklerine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum ve Ardahan'da sıfır, Kars ve Ağrı'da 1, Erzincan'da 4 derece olarak ölçüldü. Bölge illerindeki kar kalınlıkları Erzurum ve Kars'ta 11, Ağrı'da 20, Ardahan'da 2 santimetre olarak kaydedildi. Günün beklenen en yüksek hava sıcaklığının da Erzurum'da 3, Erzincan'da 7, Kars'ta 5, Ağrı ve Ardahan'da 4 derece olacağı tahmin ediliyor.
 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler