Kar nedeniyle 317 köyle ulaşım sağlanamıyor

Kar yağışı ve tipinin etkisiyle Van'da 164, Hakkari'de 20, Ağrı'da ise 133 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Yayınlanma: 11.03.2011 - 10:08
Abone Ol google-news

Dört gün önce başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle 164 köyle ulaşımın sağlanamadığı Van'da, karla mücadele ekiplerince başlatılan yol açma çalışmaları devam ediyor.

İl Özel İdaresi yetkilileri, yağışlı hava ve tipinin etkisini sürdürdüğü bölgelerde karla mücadele ekiplerinin çalışma yapamadığını belirterek, hava şartlarının düzelmesiyle yol açma çalışmalarına başlanacağını söyledi. Kar yağışının aralıklarla devam ettiği Başkale, Erciş ve Gürpınar ilçelerinde de belediye ekipleri ilçe merkezlerinde kar temizleme çalışması başlattı.

Hakkari İl Özel İdaresi yetkilileri, kar nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarını açma çalışmalarına devam edildiğini vurgulayarak, çalışmalar kapsamında şimdiye kadar 111 köyle ulaşım sağlandığını, geri kalan 20 köy yolunun ise en kısa sürede ulaşıma açılacağını ifade etti. Kent merkezinde kapalı bulunan 15 mahalle yolu ise belediye ekiplerinin üç gün süren çalışması sonucu ulaşıma açıldı.

Kent merkezinde 4, Doğubayazıt'ta 4, Diyadin'de 8, Eleşkirt'te 4, Taşlıçay'da 2, Tutak'ta 11, Patnos'ta 92, Hamur'da ise 8 olmak üzere 133 köyle ulaşım sağlanamayan Ağrı'da karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmaları devam ediyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler