Kar sürprizi kış turizmini canlandırdı

Erzurum'da her yıl mart ayın sonuna göre program yapan işletme sahipleri, etkili olan yoğun kar yağışı ile yeni rezervasyonlar bekliyor.

Yayınlanma: 14.04.2011 - 08:55
Abone Ol google-news

Son kar yağışıyla birlikte Palandöken Kayak Merkezi'ndeki tesislerde kar kalınlığı 135 santimetreye ulaştı. Baharda gelen karı fırsata çevirmek isteyen işletme sahipleri, yeni programlar ve kampanyalar düzenliyor.

Palan Otel Genel Müdürü Leyla Mutlutürk, Erzurum'un 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yaptığını belirtti.

Bu organizasyonun Erzurum ve Türkiye açısından önem arz ettiğini vurgulayan Mutlutürk, ''Bu organizasyon sayesinde Erzurum'da altyapı bakımından büyük yatırımlar yapıldı. Bütün tesisler yenilendi. Erzurum'da kış sporları merkezi olarak tescillendiği bir dönem olarak düşünüyorum'' dedi.

Mutlutürk, başarılı geçen organizasyonun kış sporlarına daha fazla ilgi gösterecek kişilerin gelmesini sağlayacağını ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

''Tabi kış biraz geç geldi ama iyi geldi. Nisan ayının ortasında olmamıza rağmen çok güzel kar yağdı. Tesislerde 1,5 metreyi bulan kar ölçümleri alınıyor. Her sene Mart sonuna kadar kış sezonunu ayarladığımız için buna göre program yapıyorduk. Her yıl böyle olunca kayak sezonu kapanmış gibi gösteriliyor. Ama ilk kez yeniden programlar yaparak kayak sezonunu yeniden açacağız. Bugün itibariyle pistler çok güzel, kayak sevenleri burada en güzel şekilde ağırlamak için elimizden geleni yapıyoruz.''

Nisan ayında etkili olan yoğun kar yağışının kendilerine sürpriz olduğunu dile getiren Leyla Mutlutürk, acenteleri aramaya başladıklarını, turistlerin yeniden gelmesi için harekete geçtiklerini söyledi.


''Yurt dışından olmasa bile iç turizmi canlandıracağız"

Yurt dışından katılım az olsa bile en azından iç turizmi canlandırmak için yeniden çalışma yapacaklarını anlatan Mutlutürk, bu hafta sonu Palandöken'de çok neşeli bir tatil imkanı sunacaklarını vurguladı.

Yeni çalışmayla birlikte Azerbaycan, İran'dan yoğun katılım olabileceğini kaydeden Mutlutürk, ''Sezonu devam ettirebilmek için özel kampanyalar düzenleyeceğiz. Bütün şirketleri, acenteleri arayarak, kayak turizmini ön plana çıkarıp, yeni grupları getireceğiz'' diye konuştu.

Herkesi Erzurum'a beklediklerini anlatan Mutlutürk, Nisan ayında böyle bir imkanın hiçbir yerde olamayacağını savunarak, pistlerin, karın çok güzel olduğunu, Nisan ayında kış tatili yaşatacaklarını belirtti.

Çok eski yıllarda Haziran ayında dahi ''babalar yarışı'' (babaların katılımıyla amatör olarak yapılan kayak yarışı) yapıldığını hatırlatan Mutlutürk, ''Çok eski yıllarda Haziran ayında da kar olurmuş. Hatta babalar yarışı yapılırmış. Ama son yıllarda kar Mart ayı sonuna kadar oluyor ve doğal olarak kayak sezonunu da ona göre yapıyorduk. Bu yıl da Mart ayın sonuna göre program yaptık. Ama Nisan ayında etkili olan yoğun kar yağışı sayesinde yeniden program yaparak, inşallah bu yıl Haziran ayında yine babalar yarışı yapacağız'' dedi.


''Sürpriz kar yağışı, yeniden program yaptırdı"

Dedeman Ski Logde ve Dedeman Ski Resord otellerinin Genel Müdürü Nuri Avşarer de kayak sezonunu Nisan ayın sonuna kadar devam ettirebilmek için yeniden program yaptıklarını söyledi.

Eskilerde Nisan ayında da kayak yapılabildiğini anımsatan Avşarer, ''Tabi eskiden Nisan'da da kayak yapılırmış. Ama son yıllarda hiç böyle olmamıştı. Nisan ayı olmasına rağmen çok güzel kar var. Tesisler de yeni. Bu mevsimde kayak yapılabiliyor'' diye konuştu.

Baharı beklerken Nisan'da yağan karı iyi değerlendirdiklerini anlatan Avşarer, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Mart ayı sonuna göre program yapmıştık ama nisan ayında yağan karla birlikte yeniden program yapmak zorunda kaldık. Dedeman otel olarak 24 Nisan'a kadar kayak sezonunun açık tutabilmek için çeşitli kampanyalar düzenledik. Paket programlarımız var. Konaklama, tam pansiyon, liflerin kullanımı dahil hepsi günlük 110 lira. Otelimizin 45. yıldönümü dolayısıyla da yine farklı kampanyalarımız var. Son yağan karla birlikte yeni rezervasyonlar almaya başladık. Bu rezervasyonların artarak devam edeceği kanaatindeyim.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler