"Kardeşim en büyük engel sensin"

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ''demokratik açılım'' konusundaki tartışmalarla ilgili olarak, Başbakan Erdoğan'a seslenerek ''Şimdi diyorlar ki, CHP, bu açılımın önündeki en büyük engel. Kardeşim en büyük engel sensin. Sen in aşağıya bakalım bu ülkede çatışma oluyor mu?'' dedi.

Yayınlanma: 14.08.2009 - 12:16
Abone Ol google-news

Atatürk'ün Yalova'nın Çınarcık ilçesi Koru beldesine gelişinin 80. yıl dönümü kutlamalarına katılan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, burada halka hitap etti.

Hükümetin ''demokratik açılım'' projesine değinen Kılıçdaroğlu, açılımın önündeki en büyük engelin CHP değil, AKP olduğunu söyledi.

Kendilerinin etnik kimliğe karşı olmadıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, ''(Herkesin etnik kimliği kendisinin şerefidir) diyoruz. Aranızda bu açılımda (Recep Tayyip Erdoğan'ın önerisi şudur) diyebileniniz var mı?'' diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
''Bu açılım ne açılımı biliyor musunuz? Sayın İçişleri Bakanı çıkmış (Bu konuda kitaplar, makaleler, onları topluyoruz) diyor. El insaf, sen bugüne kadar armut mu topluyordun? Bu ülkede 40 yıldır devam eden, hepimizi acılara boğan bir olay var. Sen bugüne kadar ne yaptın kardeşim? CHP'nin bu konuda birden çok raporu var. Çözüm önerileri var. Şimdi diyorlar ki, CHP, açılımın önündeki en büyük engel. Kardeşim en büyük engel sensin. Sen in aşağıya bak bakalım, bu ülkede çatışma oluyor mu?''


"Örtülü faşizmin ayak sesleri"

Son dönemde öğrencilere ve yurttaşlara yönelik şiddetin arttığını belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
''Eğer bir iktidar yandaş medya oluşturuyorsa, bir iktidar eleştiriye tahammül edemiyorsa, bir iktidar kendisini eleştiren kişileri hemen polis coplarıyla susturuyorsa, o ülkede demokrasi yoktur. O ülkede örtülü faşizm vardır. Türkiye'de örtülü faşizmin ayak sesleri var. Öğrenciler harçları protesto ediyorlar. Sayın Başbakan salı günü diyor ki (O gençleri edebe davet ediyorum.) Asıl biz seni edebe davet ediyoruz Sayın Başbakan.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler