‘Kardeşim sadece nefes alabiliyor’

Felçli olmasına rağmen 5 aydır cezaevinde tutulan gazeteci Metin Duran’ın abisi, kardeşine yaşatılanlara tepki gösterdi.

Yayınlanma: 17.09.2018 - 22:47
Abone Ol google-news

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan, Olağanüstü Hal (OHAL) ve Kanun Hükmünde Kararnamesi (KHK) ile kapatılan Radyo Rengin çalışanı, yüzde 93 engelli, gazeteci Metin Duran’ın tahliye edilmesi için başvurulan Adli Tıp Kurumu (ATK) ve Anayasa Mahkemesi (AYM) 7 aydır sessiz. 2015 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu felç kalan Duran’ın abisi Medeni Duran, “Kardeşim artık yürüyemiyor, konuşamıyor, yemek yiyemiyor, kimseyi tanımıyor sadece ama sadece nefes alabiliyor. 30 Mart’tan bu yana cezaevinde bulunan kardeşime refakat etmek için yanında bekleyen diğer kardeşim de cezaevi hayatı yaşamak zorunda kalıyor. Biz raporu beklerken ATK’den rapor gönderme yerine onu yeniden muayene olmaya çağırdı” diye konuştu.

Doktor ihmali var

Geçirdiği kalp krizi sonucu beyninde hasar oluşan ve felç kalan Metin Duran onanan 3 yıl 3 ay 15 gün hapis cezasını yatması için yatağından alınıp Sincan Cezaevi’ne götürüldü. Cezaevindeki ikinci gününde Adli Tıp Kurumu’ndan rapor gelene kadar cezaevi kampusu içindeki hastaneye yatırıldı. Metin Duran’ın kardeşi Medeni Duran Almanya’da kardeşi için çeşitli girişimlerde bulunulduğuna değinerek, “Alman basını bu konuda duyarlılık gösterdi. Muhatabı Adalet Bakanı olan bir imza kampanyası başlattık. Yaşadığı hukuksuzluğa dikkat çeken 10 farklı dilde bildiriler yayımladı. Alman Yeşiller Partisi ve Alman siyasetçiler aracılığıyla bu ayın sonuna doğru Almanya’ya gelecek olan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a basın toplantısında bu durum hatırlatılacak” dedi. Duran yazdığı bildiride kardeşine yönelik doktor ihmali olduğunu hatırlatarak, “Kalp krizi geçirdikten hemen sonra Mardin Devlet Hastanesi’ne gidiyor. Doktor herhangi bir müdahalede bulunmadan ‘hiçbir şeyin yok’ diyerek gönderiyor kardeşimi. Evde durumu gittikçe ağırlaşınca tekrar hastaneye kaldırılmış. Artık çok geç kalınmış, kardeşim felç olmuştu” ifadelerini kullandı.

İki kardeşim de içerde

Duran, böyle bir dram yaşanırken kardeşinin gazetecilik faaliyetlerinden dolayı yargılandığı bir davada verilen 3 yıl 3 ay 15 gün hapis cezasının onandığını belirterek şöyle devam ediyor: “Devlet dalga geçer gibi ihtiyaçlarını karşılasın diye diğer kardeşimin de yanında kalmasına izin vermiş. Yani iki kardeşim de şu an cezaevinde. Bu durum sizin için şaşırtıcı ve inanılmaz gelebilir. Ama benim için hiç şaşırtıcı değil. Devletin akla hayale sığmayacak benzeri çok uygulamalarına şahit oldum. Artık canımızda acıyacak yer kalmadı.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler