Kardinal George Pell çocuk istismarından suçlu bulundu

Avustralya’nın Melbourne Mahkemesi, bir TV tartışma programında ateist olan Richard Dawkins'e "Günümüz insanının afyonunun ölünce Tanrı tarafından yargılanmayacağına inanmasıdır. Büyük suçlar işleyen, korkunç şeyler yapan bu insanların yaptıkları yanlarına kâr kalacaktır" diyen Kardinal George Pell'i çocuk istismarından dolayı suçlu bulundu.

Yayınlanma: 13.12.2018 - 19:05
Abone Ol google-news
<video:1169518>

Kilisenin üst seviye görevlisi olan Kardinal George Pell çocuklara cinsel tacizden suçlu bulundu. Mahkeme jürisi, modern Katolik tarihinde en yakından izlenen ve tam gün süren duruşmada Kardinal George Pell'i 1996 yılında kilise çocuk korosundaki 2 çocuğa cinsel tacizde bulunmak başta olmak üzere 5 ayrı taciz davasından mahkum etti. 

Vatikan’ın Ekonomi Sekreterliği makamından ayrılan 77 yaşındaki Kardinal George, Avusturya polisi tarafından 2017 yılında “tarihi cinsel saldırılar”la suçlanmış ve kendisini temize çıkarması için Roma’dan ayrılıp ülkesi Avustralya’ya dönmeye zorlamıştı.

TV PROGRAMINDA NE DEMİŞTİ?

Kardinal Pell ile ateist Richard Dawkins 4 Kasım 2012'de ABC Televizyonu'nda bir televizyon programında karşı karşıya gelmişti. Pell tartışmada şunları söylemişti: "Polonyalı şair Milosh, 'günümüz insanının afyonunun ölünce Tanrı tarafından yargılanmayacağına inanmasıdır' demiş. Büyük suçlar işleyen, korkunç şeyler yapan bu insanların yaptıkları yanlarına kâr kalacaktır ve bu adaletsizlik yüzünden acı çeken insanlar korkunç bir hayat sürecektir. Bu kadar."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler