Karikatür paylaşana hapis cezası

Balıkesir’de inşaat işçiliği yapan Deniz Avcı, karikatürist Sefer Selvi ve Musa Kart’ın yayımlanan karikatürlerini sosyal medyada paylaştığı için “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla 2 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma: 24.05.2019 - 22:41
Abone Ol google-news

Evrensel gazetesinin haberine göre Balıkesir’de görülen duruşmada savunmasını yapan Avcı, karikatürü paylaşmasının üzerinden 2 yıl geçtiğini ve karikatürün eleştiriden ibaret olduğunu söyleyerek, beraat talep etti. Mahkeme başkanının “erteleme ister misin, pişman mısın” sorusuna ise Avcı, “Bu paylaşımlarda suç yok. Pişman değilim. Kimseye hakaret etmedim. Paylaşımlarımda eleştiri vardır. Ortada bir suç yok ve pişman olacağım husus da yok” şeklinde cevap verdi. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti Avcı’ya 2 yıl 2 ay hapis cezası verdi, ceza ertelenmedi.

 

‘İstinafa taşıyacağız’
Deniz Avcı’nın avukatı Savaş Avcı, “Karikatürü çizen ceza almamışken paylaşımdan indirimsiz ve ertelemesiz hapis cezası verildi. Suçlamaya konu olan Musa Kart’ın karikatürü yargının siyasi tahakkümün altında olduğunu gösteriyordu. Bu karar o karikatürün gerçekliğini bir kez daha teyit etti. Bu hukuksuz kararı istinafa taşıyacağız. Sonuç alamazsak Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gideceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kendilerinden ülkeleri için kurtuluş reçetesi hazırlaması beklenenler Batı’nın gönüllü ajanları haline geliyor” sözlerini Evrensel gazetesi karikatüristi Sefer Selvi, Erdoğan’ın bir çocuğa “İyi eğitim alıp da ne yapacaksın, vatan haini mi olacaksın?” dediği karikatür çizmişti. Suçlamaya konu olan bir diğer karikatür de eski çizerlerimizden Musa Kart’ın gazetemizde yargının içinde olduğu tartışmaları çizdiği karikatürdü. Söz konusu karikatürler hakkında herhangi bir dava veya erişim engeli kararı bulunmuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler