'Katar, Arap dünyasındaki pozisyonunu geri kazanmak için Suriye teklifi yaptı'

Suriye'deki iç savaşta, silahlı grupları başından bu yana destekleyen Katar'ın, yakın zaman kadar birlikte hareket ettiği Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkeleri tarafından tecrit edilince, elini güçlendirmek için Suriye politikası konusunda Rusya ile birlikte hareket etmeyi teklif ettiği iddia edildi.

Yayınlanma: 23.07.2017 - 16:14
Abone Ol google-news

Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Vladimir Cabarov, Katar’ın Suriye çözüm sürecine katılma isteğinin samimi olduğunu ve bu isteğe destek verilmesi gerektiğini belirtti.

Cabarov, Katar’ın önerisinin beklenmedik, fakat Suriye barış sürecine tamamen uyumlu olduğunu söyledi.

TECRİTE KARŞI SURİYE HAMLESİ

Rus senatör, Suudi Arabistan ile yaşanan ihtilaf nedeniyle Arap dünyasında tecrit edilen Katar’ın Arap dünyasındaki pozisyonlarına yeniden kavuşmak istediğini ve bu nedenle böyle bir öneri sunduğunu savundu.

ABD'NİN EN ÖNEMLİ MÜTTEFİĞİ

Sputnik’in haberine göre Katar’ın Ortadoğu’da ABD’nin en önemli müttefiklerinden biri olarak kalmaya devam ettiğine dikkat çeken Cabarov, Doha’nın Moskova’yla da ilişkilerini de normalleştirdiğini vurguladı.

Cabarov "Katar’ın (Suriye barış sürecine katılma) isteğinin samimi olduğunu ve bunun gerçekten taraflara yardım sağlayacaksa önerisine destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ÇEPA: DOHA ZOR BİR SEÇENEK

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'nın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Aleksey Çepa da Katar’ın Suriye çözümüne katkı sunma arzusunun memnuniyet verici olduğunu fakat Doha’yı müzakereler için platform haline getirmenin zor olacağını belirtti.

Çepa, “Barış süreci için şu anda aktif olarak Cenevre ve Astana olarak 2 platform kullanıyoruz. Bugünkü karmaşık siyasi durum nedeniyle Katar’ın önerdiği ek platformdan faydalanmanın zor olacağını, çözüm süreci için mevcut iki platformu tam kapasiteli olarak kullanmanın daha doğru olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan Suriye itirafı: Türkiye ve Katar olmasaydı...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler