Katilden mağdur yarattılar: Şahbaz'a tepki gösteren aileye dava

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ethem Sarısülük’ü vurarak öldürmekten yargılanan Ahmet Şahbaz’ın duruşmaya peruk ve takma bıyıkla gelmesine tepki gösteren Sarısülük ailesine dava açtı.

Yayınlanma: 27.07.2014 - 11:24
Abone Ol google-news

Ethem’in annesi Sayfı ile kardeşleri Mustafa, Cem ve İkrar Sarısülük hakkında polis Ahmet Şahbaz’ı yaralayıp mahkeme heyetine hakarette bulundukları gerekçesiyle düzenlenen iddianamede savcılık, aile için 7 yıl 5 aya kadar hapis cezası istedi. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 23 Eylül 2013’te görülen davanın ilk duruşmasına sanık polis Şahbaz, tanınmamak için peruk, takma bıyık, kaş ve gözlükle katılmıştı.

Ailenin avukatları, sanığın perukla gelmesini “gizli sanık” uygulaması olarak eleştirmiş ve itirazda bulunmuştu. Mahkeme ise avukatların,
sanığın peruğunu ve takma bıyıklarını çıkarması talebini reddetmişti. İtirazlar dinmeyince mahkeme duruşmanın kapalı yapılmasına karar vermiş ve ardından gerginlik yaşanmıştı.

Bu sırada Sarısülük ailesi, Şahbaz’ın üzerine yürüyerek tepki göstermişti. Şahbaz’ın avukatları ise duruşmada yaşananlar nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Şahbaz’ın şikâyeti üzerine Sarısülük ailesi hakkında başlattığı soruşturmayı tamamladı. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, Mustafa, Cem ve Sayfı Sarısülük hakkında Şahbaz’a yönelik yaralama suçundan 1 yıla kadar hapis, mahkeme heyetine yönelik hakaret iddiasından ise kamu görevlisine görevinden dolayı zincirleme hakaret suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istendi. Toplamda istenen hapis cezası 5 yıl 1 ay oldu. İkrar Sarısülük hakkında ise aynı suçların yanı sıra Şahbaz’a hakaretten de 2 yıl 4 ay istendi. İkrar Sarısülük, toplamda 7 yıl 5 ayla yargılanacak. Sarısülük ailesinin sanık olarak yargılanacağı dava 17 Ekim’de görülecek. Ailenin avukatı Kazım Bayraktar, yaptığı açıklamada bu davaya tepki gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler