"Kazanmak zorundayız"

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Andre Santos, Beşiktaş derbisinin, tüm sezonun bir özeti olacağını, tüm sezonun emeğinin boşa gitmemesi için bu maçı kazanmak zorunda olduklarını söyledi.

Yayınlanma: 16.04.2010 - 17:40
Abone Ol google-news

Fenerbahçe TV'de ''Feneronline'' programına katılan ve taraftarlar, takım arkadaşları ve spor yazarlarından gelen soruları yanıtlayan Andre Santos, Beşiktaş maçıyla ilgili görüşleri sorulduğunda, ''Sezon başında şampiyonluk hedefliyorduk ve bu doğrultuda hata yapma lüksümüz yok. Bu maç tüm sezonun bir özeti bizim için. Kazanıp, şampiyonluk iddiamızı pekiştirmek istiyoruz. Bütün sezonun emeğinin boşa gitmemesi için kazanmak zorundayız'' dedi.

Brezilya'da büyük derbilerde forma giydiğini, ancak Fenerbahçe formasıyla oynadığı Galatasaray derbisini çok farklı bir yere koyduğunu anlatan Andre Santos, ''Kariyerimde oynadığım en büyük maçlardan biriydi. Dünya derbileri içinde kesinlikle bir numara. Hafta başından itibaren derbinin atmosferini tesislerde, dışarda, restoranda, kısaca her yerde hissediyorsunuz. Bu yüzden, bugüne kadar oynadığım en büyük derbi, Fenerbahçe-Galatasaray derbisiydi'' diye konuştu.

Bir soru üzerine, Brezilya ve Türkiye'deki futbolun büyük benzerlikler taşıdığını, taraftarların takımlarına bağlılığı ve tutku konusunda ise Türk taraftarların, Brezilya'daki taraftarlara göre bir adım önde olduğunu ifade eden Andre Santos, bu durumu hayranlıkla izlediğini dile getirdi.
Fenerbahçe'yi, ''Kazanan, müthiş olanaklara ve tesislere sahip bir kulüp'' olarak niteleyen Brezilyalı futbolcu, takım arkadaşı Emre Belözoğlu'nun ''Bir Brezilyalı olarak Türkiye'de uyum sorunu yaşadı mı''sorusuna, ''Ben Emre'ye İtalyanca Papito derim. Anlamı, saygı duyulması gereken kişi, yani baba demek. Gördüğüm en yetenekli Türk futbolcu Emre'dir. Soruya gelince, Türkiye'de taraftarların ve kulübün ilgisi beni büyüledi. İlk maçlardan itibaren gollerimi atmaya başlayınca da üzerimdeki baskı ortadan kalktı. Dolayısıyla çok fazla uyum sorunu yaşamadım'' yanıtını verdi.

Sezon başında gerçek mevkisi olmayan bir yerde oynadığını, ancak teknik direktör Daum'un verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını belirten Andre Santos, bir süre sonra gerçek mevkisi olan sol bek pozisyonuna geçtikten sonra performansının her maç biraz daha arttığını kaydetti.

Brezilya Milli Takımı'nda forma giyen oyunculardan kimin Fenerbahçe'de oynamasını istediği yönündeki soruya ''Kaka ve Robinho'' diye yanıt veren Andre Santos, dünyanın en iyi 11'ini de Julio Cesar, Alves, Lucio, Lugano, Andre Santos, Xavi, İniesta, Kaka, Messi, Cristiano Ronaldo, Drogba olarak açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler