KCK: Silah bırakmayı gündemden çıkardık

Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Hozat, kongre yapmayacaklarını açıkladı.

Yayınlanma: 05.05.2015 - 22:51
Abone Ol google-news

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat, AKP Kürt sorununun çözümü için adım atmadığı için silah bırakma kongresini gündemlerinden çıkardıklarını söyledi.

Avrupa’da yayın yapan Med Nuçe televizyonuna konuşan Hozat, çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Dolmabahçe sarayındaki 28 Şubat deklarasyonu ve Nevruz’da Abdullah Öcalan’ın açıklamasını çok önemli olduğunu, AKP’nin bu temelde adım atması halinde PKK’nin de kongresini toplamayı kararlaştırdığını anımsatan Hozat, kongreyi gündemden çıkardıklarını söyledi. Hozat, “Kongre, Türkiye’ye karşı silahlı mücadeleyi durdurma kararını alırdı. Biz bu konuda yaklaşımımızı çok net ortaya koyduk. Önderliğimizin de onayladığı, imzaladığı ortak deklarasyonu açıkladılar. On maddede müzakerenin yapılması gerekiyordu İmralı’da. İzleme heyetinin gözetiminde resmi müzakere başlamalıydı” dedi.

İmralı heyeti ve hükümet temsilcilerinin ortak açıklaması ve Abdullah Öcalan’ın Nevruz kutlamasında okunan açıklamasına rağmen devletin ve AKP hükümetinin adım atmadığını ve savaş hazırlığı yaptığını söyledi.

Akdoğan’dan yanıt

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Hozat’ın açıklamalarına yanıt verdi. Akdoğan, “Sen nisan, mayısta kongre toplayacaktın, bu arada nasıl anayasa değişecek. Meclis kapalı. Yani böyle bir kandırmaca var mı, yani sen toplayacaktın da ne engel oldu? Bu iktidar, millet ne derse onu yapar. Milleti ikna etmek de sadece AKP’nin vazifesi değil. Gel kendin ikna et. Türkiye toplumu burada duruyor, gel kendin çaba göster. Yani ben, senin örgütsel hedeflerini gerçekleştirme memurun muyum?” diye konuştu.

PKK’ye silah bırakma çağrısı yapan Akdoğan, “Sen baskıyla, şiddetle, tehditle, korkutmayla oralarda siyaset yapacaksın, sonra ‘Ben şu kadar oy aldım’, Bırak bakayım silahı, o kadar oy alabiliyor musun?” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler