Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na: Allah’ın garibanı

Seçim vaatlerine ‘Ergen psikolojisi’ diyen Başbakan’a sert yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Davutoğlu bize kaynak soracağına bildirgenin nasıl kaybolduğunun hesabını versin. Üzerindeki vesayeti atabilmiş mi? Başbakanlık koltuğunda oturan Allah’ın garibanı” dedi. CHP lideri, Erdoğan’ın AKP propagandasına sessiz kalan YSK’yi de adil davranmamakla suçladı.

Yayınlanma: 22.04.2015 - 22:47
Abone Ol google-news

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Mersin’in Tarsus ilçesindeki Şişecam fabrikasında çalışan işçilerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu işçilerle yemek yedi, sohbet etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin seçim vaatlerini “ergen psikolojisi” diye yorumlayan ve kaynak soran Başbakan Ahmet Davutoğlu’na “Davutoğlu sen Başbakan değilsin. Başbakanlık koltuğunda oturan Allah’ın garibanı... Hesabı bilmez, kitabı bilmez, ne yaptığını bilmez. Bir yerden talimat alır, onun gereğini yapar” yanıtını verdi.

Seçim bildirgesini açıkladıktan sonra il gezilerine dönen Kılıçdaroğlu dün özel uçakla Adana’ya gitti. Mersin’in Tarsus ilçesine geçerek Şişecam Fabrikası’nı ziyaret eden CHP lideri, işçilerle aynı karavanadan yemek yedi, sorunlarını dinledi. Kılıçdaroğlu ardından Mersin’de önce işadamları ve sivil toplum örgütleriyle buluştu, ardından partisinin aday tanıtım toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu, Mersin’e gidişte uçağında Cumhuriyet’in sorularını yanıtladı:

Sarayın maliyetini açıklamıyorsun: Bülent Arınç çıktı, gayet net herkesin anlayacağı cümleyi kurdu; “Eğer israf olmasaydı vergi almaya gerek kalmazdı” diyor. Biz kesinlikle israfı önleyeceğiz. Birincisi, ben kaynak bulurum. İkincisi, yerli yerinde harcarım. Üçüncüsü ise namusuyla bunun hesabını veririm. Davutoğlu’na şunu sormak isterim; sen bütçeyi parlamentodan geçirirken Sayıştay’ın raporu neden gelmedi? Yani harcamaların hesabını bile vermedin sen. Kaynağı bana en son soracak kişi sensin.

Köşke ne harcadın: Sarayın maliyetini neden çıkıp milletin önüne anlatmıyorsun? İstanbul’daki köşke ne kadar para harcadın? Var olan kaynak kimin için kullanılacak? AKP yandaşı için kullandı, ben halk için kullanacağım bu kadar açık.

Televizyon daveti

Şimşek, Böke ile tartışabilir: Davutoğlu bütçe nedir, Sayıştay nedir, biliyor mu? Kaynak nedir, vergi nasıl toplanır biliyor mu? Bir sefer Davutoğlu sen Başbakan değilsin. Birinci sorunumuz orada. Üzerindeki vesayeti atabilmiş mi? Başbakanlık koltuğunda oturan Allah’ın garibanı... Bu kadar basit. Ben ne söyleyim daha? Hesabı bilmez, kitabı bilmez, ne yaptığını bilmez. Bir yerden talimat alır, onun gereğini yapar. Özgür iradesi olmayan birisinin Başbakanlık koltuğuna oturma hakkı da yoktur. Kaynak hakkında Başbakan isterse, hodrimeydan istediği televizyon kanalında tartışmaya hazırım. Maliye Bakanı arzu ederse, Genel Başkan yardımcımız Selin Sayek Böke Hanım’la istediği kanalda tartışabilir.

Bildirgeyi nasıl kaybetti, onu anlatsın: Başbakan’sın, seçim bildirgesi hazırlıyorsun, 70 milyona sunuyorsun... “Efendim bazı sayfalar kaybolmuş...” Çocuk mu kandırıyorsun? 17-25 Aralık’ın hesabını veremeyen bir Başbakan’ın kaynak sormaya hakkı yoktur.

Dış politikanın getireceği artıları söylemedik: Bizim kaynaklarımız arasında CHP’nin dış politikasının getireceği artılar yazılmamıştır. İzleyeceğimiz dış politikayla 50 milyar dolarlık bir kaynak yaratacağız.

YSK adil değil

(YSK’nin Erdoğan’ın AKP propagandasına sessiz kalması konusunda) YSK geçmişte de adil davranmadı, şimdi de adil davranmıyor. Kim olursa olsun, Cumhurbaşkanı dahil yasaların öngördüğü kurallara uymazsa YSK’nin uyarması lazım. Cumhurbaşkanı yarın “AKP’ye oy istiyorum” dediği zaman, ne yapacağını merak ediyorum.

Berkin semboldür

(Berkin Elvan klibi hazırlayan sanatçılara soruşturma açılması konusunda) Berkin Elvan’ı yuhalattılar, anılmasını yasakladılar. Ama Berkin Elvan bir semboldür, istediğiniz kadar yasaklayın. Sanatçılar diktatörlerle beraber olmaz. Sanatçılar baskıyı savunanlarla beraber olmazlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler