KESK'ten Filistinli kadınlara destek

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu'ndan bir grup kadın, Filistinli kadınlara destek amacıyla Taksim'den Galatasaray'a yürüdü.

Yayınlanma: 24.01.2009 - 14:45
Abone Ol google-news

Taksim tramvay durağında bir araya gelen ve ellerinde ''İşgal bitmedi, sürüyor, yaşasın kadınların dayanışması'' yazılı pankartlar taşıyan KESK üyesi bir grup kadın, Galatasaray Lisesi önüne kadar ''Filistinli kadınlar yalnız değildir'', ''Türkiye-İsrail ikili anlaşmaları son bulsun'', ''Üsler kapatılsın'' şeklinde sloganlar atarak yürüdü.

Grup adına yapılan açıklamada, İsrail'in tüm dünyanın gözü önünde öldürerek, yakarak Gazze'yi işgal ettiği, dünyanın bütün ülkelerinin de bu soykırıma sessiz kaldığı ifade edildi.
Türkiye'deki kadınların savaşın ne anlama geldiğini, harabeye çevrilen Gazze'deki kadınların hayatlarının nasıl zorlaştığını çok iyi bildiği belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer veridi:
''Gazze'de şu anda çok ağır yoksulluk içinde suyu, elektriği, alt yapısı olmayan bir kentte kadınların erken doğum ve düşük yaptıklarını, işgal altında hasta çocuk ve yaralılara bakılmasının ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Erkek egemen siyasetçilerin aldıkları kararların, kadınların bedenlerini satılığa çıkardığını, tecavüz ve tacizleri artırdığını biliyoruz. Türkiye devletinden işgalin son bulması ve Filistin halkının barış içinde yaşayabilmesi için ikili anlaşmaları iptal etmesini, üslerin kapatılmasını ve yapılan askeri, ticari tüm sözleşmelerin iptal edilmesini istiyoruz.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler