KHK ile işten çıkarılan Alev Şahin: Aşımdan, onurumdan vazgeçmeyeceğim

KHK ile işten çıkarılan mimar Alev Şahin, ‘İşimi, ekmeğimi geri istiyorum’ diyerek kent meydanında başladığı oturma eyleminin 117’nci gününde.

KHK ile işten çıkarılan Alev Şahin: Aşımdan, onurumdan vazgeçmeyeceğim
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 09.07.2017 - 23:34

Düzce’de 6 yıldır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde görev yaparken KHK ile işten çıkarılan mimar Alev Şahin, “İşimi, ekmeğimi geri istiyorum” diyerek kent meydanında başladığı oturma eyleminin 117’inci gününde gazetemize konuştu. Türkiye’yi “faşizm, korku ama ille de mücadele” ifadeleriyle özetleyen Şahin, “Müdahale etmek yerine görmezden gelerek yıldırma politikası izleniyor. Sanırım vazgeçeceğim bekleniyor. Ancak bir gecede elimden alınan ekmeğimden, aşımdan, onurumdan vazgeçmeyeceğim. Oturma eylemim amacına ulaşana kadar mücadelem devam edecek” ifadelerini kullandı.

Düzce’de 6 Ocak 2017 tarihinde yayınlanan kanun hükmündekararname (KHK) ile 2011 yılından bu yana çalıştığı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ndeki görevinden ihraç edilen Şahin sorularımızı şöyle yanıtladı:

- Bize kendinizi anlatır mısınız?

1981 yılında Ankara’nın yoksul bir mahallesinde hayata gözlerini açmış, Sünni Türk bir ailenin en büyük çocuklarıyım. Mimarlık okuması pahalı bir bölüm olduğundan garsonluk, tezgâhtarlık, anketörlük vb. işlerde çalışarak geçinebiliyordum. Öğrencilik ve çalışma hayatımda da gördüğüm, bildiğim hiçbir haksızlığa, hukuksuzluğa göz yummadan alın terimle kazanmaya çalıştım.

Memuriyet yıllarım süresinde daha aday memurluk sürecimde birim amirleri ve idareciler ile sorunlar yaşamaya başlamıştım. Denetimsiz ilerlemiş şantiyelere görevlendirildiğimde; denetimsizliğe göz yummadığım için görevimden alındım... Hakaret edene hiçbir disiplin cezası vermeyip ödüllendiren idare sanki suçlu benmişim gibi üzerimde psikolojik işkenceye başladı. Yılmadım; hakarete dava açıp kazandığım gibi il müdürü, il müdürü yardımcısı ve üç şube müdürüne psikolojik taciz davası açtım.

- Hukuki süreç ne aşamada?

Hukuki süreçler yine bir KHK ile kapatılmış durumda. Kurulacağı söylenen ne komisyon var ne komisyonun nasıl çalışacağı konusunda belirlenmiş bir usul ve esas var. Ne de bu komisyon ile yaklaşık 150 bine yakın dosyanın incelenerek adaletin sağlanacağına dair bir inancım var.

- Oturma eylemine ne zaman başladınız? Ne zamana kadar sürdüreceksiniz?

30 Ocak’ta Düzce’de en işlek caddelerden birinde eyleme başladım. 115 gün, beş ay, iki mevsimdir süren oturma eylemim ile birlikte uğradığım haksızlığı, hukuksuzluğu halka anlatıyor, imzalar topluyorum. 3 bin 800’ü aşkın imza toplamış bulunuyorum. Her dört haftada bir imzaları Valiliğin ilgili birimine teslim ediyorum. İnsanlara hikayemi yazdığım bir metni dağıtıyor ve iktidarın OHAL politikalarını teşhir ediyorum. Burada müdahale etmek yerine görmezden gelerek yıldırma politikası izleniyor. Sanırım vazgeçeceğim bekleniyor. Ancak bir gecede elimden alınan ekmeğimden, aşımdan, onurumdan vazgeçmeyeceğim. Oturma eylemim amacına ulaşana kadar devam edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon