Kılıçdaroğlu, Cömert ve Korkmaz ailelerini ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı odaklı olaylarda hayatını kaybeden Abdullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz'ın Hatay'daki ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Yayınlanma: 27.07.2013 - 11:05
Abone Ol google-news

Tarifeli uçağın rötar yapması nedeniyle kente yaklaşık 50 dakika gecikmeli gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Başkan yardımcıları Nihat Matkap ve Sezgin Tanrıkulu, havaalanında partililerce karşılandı.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Gezi Parkı odaklı olaylarda Hatay'da hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in Gazi Mahallesi'ndeki evini ziyaret etti.

Burada baba Ali Edip ve annesi Hatice Cömert ile diğer yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunan Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu'nun babası Mehmet Mullaoğlu tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi. Kur'an okuduktan sonra fenalaşan Mullaoğlu'na çevredekiler müdahale etti.

Kılıçdaoğlu daha sonra Eskişehir'deki olaylarda hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın Ekinci beldesindeki evine geçti. Ehlibeyt Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ali Yeral'ın Kur'an-ı Kerim okumasının ardından Kılıçdaroğlu, baba Şahap ve anne Emel Korkmaz'a başsağlığı diledi. Kılıçdaroğlu, ağabey Gürkan Korkmaz ile de bir süre görüştü.

 

'Hak aramak kutsaldır'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grev yapan İSDEMİR işçilerine hitaben yaptığı konuşmada, kendisinin ve partisinin sosyal demokrat olduğunu, emekten, alın terinden yana durduklarını, emeği ve alın terini üretime dönüştüren her işçinin ellerinden öptüklerini söyledi. Etnik kimlik veya inanç ayrımı yapmadıklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, herkesin kimliğine ve inancına saygı gösterdiklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu, helal ekmek kazanan, kimsenin önünde diz çökmeyen işçinin, demokrasi ve özgürlüğün güvencesi olduğunu vurgulayarak, ''Siz burada grev yapıyorsunuz, demokrasiyi savunuyorsunuz, özgürlüğü savunuyorsunuz. Çünkü siz hakkınızı arıyorsunuz. Hak aramak kutsaldır'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, 4C'li işçilerin Ankara'da kışın soğuğunda eylem yaptığını hatırlatarak, bu kişilere polis baskısı uygulandığını, haklarının verilmediğini ancak onların haklarını sonuna kadar savunduklarını ifade etti.

İSDEMİR çalışanlarının haklarını da sonuna kadar savunacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, alın terini, emeği savunacaklarını, alın terinden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

''İşçi seninle gurur duyuyor'' şeklinde slogan atılması üzerine, Kılıçdaroğlu, ''Ben de alın teriyle mücadele edenlere karşı çıkan birisiyim. Sizin alın terinize saygı duyuyorum. Sizin alın teriniz emin olun Türkiye'nin gururudur. Siz Türkiye'nin gururusunuz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, ''Direne direne kazanacağız'' sloganı atan işçilere, "Elbette bölünmediğiniz sürece, birbirinize düşmediğiniz sürece, bir ağaç gibi tek ve hür olduğunuz sürece sizin direncinizin önüne hiç bir güç çıkamaz. Çünkü beraber olduğunuz sürece güçlüsünüz. Beraber olduğunuz sürece gücünüzü ve sesinizi bütün dünya duyacaktır. Biz Ankara'dan duyduk. Başkaları da duyacaktır bunu'' diye seslendi.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül de insanca yaşamak için greve çıktıklarını belirterek, iş yerinde 8 aydır sosyal ve iş barışının bozulduğunu, özel hayata karışıldığını söyledi. İnsanca yaşamak istediklerini anlatan Gül, ''5 bin işçi ile başlayan grev başarısız olursa, Türkiye işçi sınıfı kaybedecektir'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmaların ardından fabrikaya geçerek İSDEMİR Genel Müdürü Recep Özhan ile basına kapalı görüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler