Kılıçdaroğlu YSK'nin gerekçeli kararını yorumladı: Tamamen safsata

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimini iptal eden kararın 250 sayfalık gerekçesini “tamamen safsata” diye değerlendirdi. Gerekçenin hukuki bir tarafı bulunmadığını, tamamen siyasi bir içeriği olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu’nun söz konusu karara karşı İstanbulluların gereken yanıtı 23 Haziran’da vereceğini kaydettiği ifade edildi.

Yayınlanma: 23.05.2019 - 21:57
Abone Ol google-news

Edinilen bilgiye göre CHP lideri Kılıçdaroğlu, önceki akşam Elmadağ Belediyesi’nde düzenlenen iftar programından sonra saat 21.00’de partisinin genel merkezindeki makamına gelerek YSK’nin gerekçeli kararını okudu. Hukuktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de Kılıçdaroğlu’na gerekçeli karara ilişkin ayrıntılı bir bilgilendirme yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun “Gerekçenin hiçbir hukuki tarafı yok. Tamamen safsata. Hiçbir iddiaya yanıt yok. Hukuk adına, demokrasi adına çok vahim bir karar. Ben İstanbulluların ferasetine, vicdanına güveniyorum. İstanbullular 23 Haziran’da gereken yanıtı vereceklerdir” diye konuştuğu öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler