Kılıçdaroğlu'ndan öğretmenlere mektup

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlere bir mektup yazdı.

Yayınlanma: 23.11.2011 - 15:52
Abone Ol google-news

Kılıçdaroğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlere bir mektup yazdı. CHP Lideri, "Sevgili Öğretmenim" diyerek başladığı mektubunda, "Bugün, 24 Kasım Öğretmenler Günü. Yanınızda olmayı, elinizi sıkmayı isterdim. Etrafınızı saran öğrencilerinizin size bakışında, dokunuşunda kendi öğretmenlerime karşı hissettiğim duyguları bir kez daha yaşamak isterdim. Ülkemiz için göstermiş olduğunuz özveriden ve emeklerinizden dolayı şükran duygularımı sizinle paylaşmak isterdim. Elinizdeki bu mektubu bu duygularla yazıyorum" dedi. Mektubunda 23 Ekim'de Van'da meydana gelen depremde yaşamını kaybeden 72 öğretmene ve atanamadığı için "canına kıyan" 10'un üzerinde öğretmen adayına Allah'tan rahmet, eğitim camiasına başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:
"Sevgili eğitim emekçisi. Bugün televizyonlar, gazeteler, politikacılar sizi hatırlayacak... Mesleki, ekonomik, sosyal problemleriniz tartışılacak; atanamayan kaç öğretmenin intihar ettiği, kaç öğretmene ihtiyacın olduğu, sınıf mevcutları, kaç lira maaş aldığınız, kitap okuyup okumadığınız, boş zamanınızı nasıl değerlendirdiğiniz konuşulacak. Belki bazıları sizi sorumlu tutacaklar yaşadıklarımızdan. Hatta seçilen dramatik örneklerle öğretmenlerin yaşadığı problemler yeniden keşfedilmiş gibi toplum vicdanında öğretmenlere yönelik acıma duygusu oluşacak. Yıllardır bu manzara sizleri rahatsız ediyor. Bunu biliyorum. Ülkemin geleceği olan nesilleri yetiştirme görevini üstlenmiş siz fedakar öğretmenlerimizin hangi koşullarda görev yaptığına pek çok defa tanık oldum. Sadece öğretmenler gününde eğitim ve eğitimcilerin içinde bulunduğu durumu sorgulamanın yanlış olacağından hareketle TBMM'de elimizden geldiği kadar haklarınızı savunmaya çalışıyoruz. Sizin haklarınızı savunmaya her zamankinden daha fazla çaba göstereceğimizi bilmenizi istiyorum. Çünkü sizler Büyük Önder Atatürk'ün muassır medeniyet idealinin temsilcilerisiniz. Mustafa Kemal, Kurtuluş Savaşı bitiminde İzmir'den Ankara'ya dönüşünde; 'Küçük savaş bitti. Asıl büyük savaş yeni başlıyor. Büyük savaş cehaletle yapılacak olan savaştır' demişti. Genç cumhuriyeti sağlam temeller üzerine inşa edebilmek için cehaletle ve yoksullukla mücadelenin zorunlu olduğunu sürekli vurgulamıştır. Bu hedef doğrultusunda yetiştirilen eğitim kadroları yurdun dört bir yanma dağılarak cehalete ve yoksulluğa karşı mücadeleye giriştiler."


Dyke'ın sözleriyle bitirdi

Kılıçdaroğlu, mektubunu Amerikalı Eğitimci-Yazar Henry Van Dyke'ın "çok anlamlı bulduğunu" ifade ettiği şu satırlarla bitirdi:
"Onun kapısının önünde arabalar beklemez, mızıkalar çalmaz, madalyalar verilmez. O, karanlıkların hududunda nöbet bekleyerek cehalet ve cinnetlerin siperlerine hücum eder Vazifesinde sabırlıdır, uyuşuklara hareket/uysallara cesaret, muvazenesizlere istikamet verir. Öğrenme aşkını ve ruhundaki hazinelerini öğrencileriyle paylaşır. Gelecek yıllarda kendi yollarını da aydınlatarak ona haz verecek olan pek çok meşaleler ateşler. Onun mükafatı budur."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler