"Kimsenin köprüsü değilim"

Birinci Ergenekon davasının 182. duruşması Mehmet Ener'in tanık olarak ifade vermesiyle sürüyor.

Yayınlanma: 21.04.2011 - 08:50
Abone Ol google-news

Birinci Ergenekon davasının 182. duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım ile Cumhuriyet gazetesine molotofkokteyli atılması davasının tutuklu sanıkları Bayram Demir, Seyhun Zayim, Boğaç Kaan Murathan, Bora Ballı, Bedirhan Şinal ve Fatih Derdiyok'un da aralarında bulunduğu 23 tutuklu sanık katıldı.

Tutuklu sanıklardan Hayrettin Ertekin, Nusret Senem, Ergün Poyraz ve Hüseyin Görüm'ün katılmadığı duruşmada, tutuksuz sanıklardan Abdulmuttalip Tonçer hazır bulundu.
Tutuklu sanıklardan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, verilen 4 duruşmadan men edilme cezasının tamamlanmasının ardından duruşma salonundaki yerini aldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen avukat Mehmet Ener, müvekkili Süleyman Esen'in isteği üzerine Osman Yıldırım'ın iddialarını, önce gazeteci Şamil Tayyar'a ardından da Ankara'da görevli cumhuriyet savcısı Hamza Keleş'e aktardığını söyledi. Ener, ''Danıştay davasının Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılama sürecinde mahkemede soruşturmanın genişletilmesi için verdiğim hiçbir talep kabul edilmedi. Kabul edilseydi bu dava Ankara'da daha rahat görülüp, bir sonuç alınabilecekti'' dedi.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, tanık Ener'in Ergenekon davası ile Danıştay dosyasının birleştirilmesi için gayret sarf ettiğini ifade ederek, ''Tertibe alet olduğunuzu dosyadaki somut deliller gösteriyor. Bunun için Osman Yıldırım'a 'kanca' atan Mehmet Ener olmuştur. Hep medyayı yanlış yönlendirdiniz'' şeklinde konuştu.

''Kimseden emir almam''

Tekin'in soruları üzerine söz verilen Ener, ''Kimseden emir alma, kimseye kanca atma gibi durumum olamaz. Hiç kimsenin köprüsü değilim. Kimseye kanca atmadım. Bir kişi iftira atarsa bunun ceremesini çeker. Bu sorular konuyu başka yöne çekme şeklindedir'' dedi.

Tutuklu sanık avukat Kemal Kerinçsiz'in de Osman Yıldırım ile cezaevinde birçok kez görüştüğünü ve ne konuşulduğunu sorması üzerine Ener, bu konunun avukat-müvekkil arasında olduğunu ve anlatamayacağını söyledi.

Kerinçsiz'in ısrarı üzerine Ener, Osman Yıldırım'ın bastıracağı kitapla ilgili görüştüklerini söylerken Kerinçsiz de, ''Bu konuyu ilk görüşmeniz için söylüyorsunuz. Toplamda 8 kez ziyaretine gittiğiniz anlaşılıyor. O halde diğer 7 defa neden ziyaret ettiniz?'' şeklinde sorusunda ısrar etti.

Ener bu soruya, ''Benim inancımda hastaneyi ve hapishaneyi ziyaret etmek iyi bir davranıştır. Ziyareti severim. Adam tutuklu, haline üzüldüm'' cevabı verdi.

Kerinçsiz'in, ''Osman Yıldırım'ın haline üzüldünüz de aynı davanın sanıkları Alparslan Arslan ya da diğer sanıkların durumuna üzülmediniz mi? Onları neden ziyaret etmediniz?'' demesi üzerine araya giren Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, ''Belki onu diğerlerinden çok seviyordur canım. Allah Allah'' sözlerini sarf etmesi salonda gülüşmelere neden oldu.

Duruşma, diğer sanıkların tanık Mehmet Ener'e soru yöneltmesiyle devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler