Kirli halı şirket açtırdı

Erzincan'da bir halı yıkama firmasına verdiği halılarının temiz yıkanmamasına tepki gösteren kadın girişimci Nebahat Aferin, ''Bu işi en iyi kadınların yapacağı'' gerekçesiyle kendi halı yıkama şirketini kurdu.

Yayınlanma: 21.04.2011 - 08:55
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Mahallesinde yaşayan ve bir temizlik şirketinde işçi olarak çalışan 44 yaşındaki Aferin, evindeki halıları yıkatmak için bir halı yıkama şirketine verdi. Halılarının renginin bozulduğunu ve temiz yıkanmadığını gören Aferin, ''Bu işi en iyi kadınlar yapar' diyerek kendi halı yıkama firmasını kurma kararı aldı.

Çevresindekilerin de desteğini alan Nebahat Aferin, ilk önce işinden istifa etti, ardından 30 bin TL'ye halı yıkama, kurulama ve buharlı yıkama makinesini satın alarak iş yerini kurdu. Bir ay önce firmasını faaliyete geçiren Aferin, etrafındaki kadınlardan da işini iyi yaptığı için övgüler almaya başladı.

İşletmesinde iki de erkek işçi istihdam eden Aferin, işiyle ilgili şunları söyledi:
''Daha önce bir kız meslek lisesinde temizlik işçisi olarak çalışıyordum. Halılarımı yıkamaya verdim. Halılarım yıkamaya gidip geldikten sonra renkleri değişti. Baktım olmuyor. Çevremdeki birçok insandan da halı yıkama işletmeleriyle ilgili memnuniyetsizlik duydum. Ben de bu işi en iyi bayanların yapacağını düşünerek işimden istifa edip bu işe başladım. Hedefim iş yerimi büyüterek marka olmak.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler