Kırmızı et üretimi bir yılda yüzde 14.3 arttı
Kırmızı et üretimi Ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14.3 artışla 67 bin 259 ton düzeyinde gerçekleşti. Kırmızı et üretimi Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 5.7 artış gösterdi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ekim ayı Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini açıkladı. Aylık kırmızı et üretim istatistiklerini, hayvansal ürünleri girdi olarak kullanan sanayinin NACE Rev.2'ye göre 10.11 ve 15.11 başlığı altında faaliyet gösteren işletmelerden derleyen TÜİK'in bültenine göre, Ekim ayında toplam kırmızı et üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14.3 artışla 67 bin 259 tona yükseldi. Kırmızı et üretimi Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 5.7 oranında artış gösterdi. Eylül 2011'de toplam kırmızı et üretimi 63 bin 605 ton düzeyinde gerçekleşmişti.
Sığır eti üretimi yıllık bazda yüzde 17.3 arttı
Sığır eti üretimi Ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17.3 artarak 58 bin 25 tona ulaştı. Sığır eti üretimi bir önceki aya göre ise yüzde 4.4 artış gösterdi. Eylül 2011'de sığır eti üretimi 55 bin 586 ton düzeyinde gerçekleşmişti.
Koyun eti üretimi yüzde 24 azaldı
Ekim ayında koyun eti üretimi bir önceki aya göre yüzde 11.2, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 24.2 oranında azaldı. Koyun eti üretimi Ekim'de 6 bin 414 ton düzeyinde gerçekleşti.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'
- Korgeneral Pekin'den çarpıcı yorum
- Restoranlarda 'harcama limiti' uygulaması başladı