Kırtasiyede dev buluşma başladı
Kırtasiye sektörünün dev buluşması ‘İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı’ 22 Şubat’ta başladı. Tüm Kırtasiyeciler Derneği’nin (TÜKİD), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliği ile düzenlediği İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki fuara, 18 ülkeden 165 firma ve 216 marka katılıyor. Fuarın açılışını yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci yerli üreticiye çağrıda bulunarak, “Firmalarımız yerli kırtasiye üretimi noktasında seferber olurlarsa, ihracatımızı artırabiliriz” dedi.
18 ülkeden 165 firma
Kırtasiye sektörünün dev buluşması ‘İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı’ 22 Şubat’ta başladı. Tüm Kırtasiyeciler Derneği’nin (TÜKİD), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliği ile düzenlediği fuar İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 26 Şubat akşamına kadar devam edecek. 18 ülkeden 165 firma ve 216 markanın katıldığı fuarın açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran’ın yanı sıra TÜKİD Başkanı Vecdet F. Şendil katıldı. Törende konuşan Bakan Bülent Tüfenkci, kırtasiye sektörünün Türkiye'de büyüme potansiyeli olduğunu kaydederek, "Hem sektörün ticaret hacmini, hem üretimi geliştirelim. Aynı zamanda hem gençlerimizi hem çocuklarımızı hem de yetişkinlerimizi sağlıklı ürünlerle buluşturalım" dedi.
3.2 milyar dolarlık ihracat
Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin ekonomik olarak müthiş bir potansiyele sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: "Tüm dünyayı etkileyen küresel ekonomik krizden sonra kırtasiye sektöründeki ticaret hacmimiz yüzde 22 arttı. Özellikle 2011-2013 arasında kırtasiye ihracatı yüzde 35 gibi yüksek bir büyüme oranı yakaladı. Geçen yıl kırtasiye ihracatı yüzde 2.2 artarak 3.2 milyar dolara, ithalat ise yüzde 1.5 azalarak 5.3 milyar dolara geriledi. Bizim bu noktada ithalatımız daha yüksek. Özellikle yerli üreticilerimize bu anlamda geniş bir alan var. Firmalarımız yerli kırtasiye üretimi noktasında seferber olurlarsa ihracatımızı artırabiliriz."
Zararlı ürün oranı yüzde 1’e düştü
Bakanlık olarak geçen yıl 1.5 milyon adet kırtasiye ürününün denetlendiğini belirten Bülent Tüfenkci, bu denetimler neticesinde sağlığa zararlı ürünlerin yüzde 1'e indiğinin görüldüğünü vurguladı. Türkiye'nin üretim ve ihracata dayalı büyüme modeline sahip olduğunu dile getiren Tüfenkci, "Kırtasiye ve ofis malzemeleri üreten sektöre de üretim ve ihracatı artırma yolunda yürümeleri çağrısında bulunuyorum" dedi.
Dünyanın üçüncü büyük fuarı
TÜKİD Başkanı Vecdet F. Şendil, İstanbul Kırtasiye ve Ofis Fuarı’nın dünyanın üçüncü büyük fuarı haline geldiğini belirtti. Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini hatırlatan Şendil, “Sektör olarak bizim üzerimizi düşen, daha çok istihdam yaratmak. Bunun için de daha çok ihracat yapacağız, daha verimli ürünler üreteceğiz. Markalaşmaya yönelik çalışacağız. Markalaşarak da ihracatımızı artıracağız” dedi.
Konaklama masrafı TÜKİD’den
Anadolu’daki ve tüm Türkiye’deki perakendecilere çağrıda bulunan Şendil şöyle konuştu: “Bu fuarın doğru geçmesi için hazırlıklarımızı çok önceden yaptık. Türkiye’nin herhangi bir il veya ilçesinden fuara gelemeyen firmalarımızı, perakendecilerimizi bu fuara davet ediyoruz. Bütçemizi ayarladık. TOBB’un da desteğiyle firmalarımızın TÜYAP Palas’taki 2 günlük konaklama masraflarını karşılayacağız. Bu uygulamamız önümüzdeki yıllarda da devam edecek.”
TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde, 30 bin metrekare kapalı sergileme alanında gerçekleştirilecek olan İstanbul Kırtasiye Ofis 2017 Fuarı’nı 20 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- Korgeneral Pekin'den çarpıcı yorum
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'
- Restoranlarda 'harcama limiti' uygulaması başladı